Forțele ucrainene fac un culoar verde pentru soldații ruși care vor să se predea. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Forțele ucrainene fac un culoar verde pentru soldații ruși care vor să se predea. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Forțele ucrainene deschid un „culoar verde“ pentru rușii care intenționează să se predea și care nu au tras în civili. „Le dăm o șansă în orice caz“, a transmis șeful administrației militare regionale Nikolaev, Vitali Kim, într-un mesaj video. El atrage însă atenția că această măsură nu îi vizează și pe cei care au lansat rachete, aceștia având doar două mari opțiuni: „ori aleargă, ori intră în pământ“. Mai multe detalii, în continuare.

Ucraina deschide un „culoar verde“ pentru rușii care vor să se predea

Șeful administrației militare regionale Nikolaev, Vitali Kim, a decis organizarea unui „culoar verde“ pentru membrii armatei ruse care vor să se predea și care nu au deschis focul asupra civililor, relatează Unian.

„Le dăm o șansă în orice caz. Știm că se află la granița regiunilor Herson și Nikolaev. Care este problema rușilor: nu vor să atace, ei cred că au fost înșelați. Li s-a spus: exerciții, așa spun toți. Vor să plece, dar nu pot face asta pentru că au spus că vor fi împușcați când se vor retrage“, a spus Vitali Kim, într-un mesaj pe Telegram.

În acest sens, șeful OVA intenționează „să discute cu superiorii și să convină asupra unui «coridor verde pentru ruși»“. Acesta se adresează „celor care nu i-au împușcat pe civili, celor care vor să trăiască“.

„Voi organiza o linie telefonică cu instrucțiuni“, a mai spus Kim.

Citește și: 1,7 milioane de ucraineni au reușit să plece din țară de la începutul războiului. Care este situația evacuărilor prin culoarele umanitare

„Ori aleargă, ori intră în pământ“

Vitali Kim, guvernatorul regiunii Nikolaiev, unde se duc lupte grele de la debutul războiului, a mai transmis că situația nu este la fel de favorabilă în ceea ce-i privește pe soldații care au tras în civili, care fie vor fugi, fie vor „intra în pământ“.

„Acest lucru nu se aplică celor care au lansat rachete. Ei nu au opțiuni după Mariupol. Ori aleargă, ori intră în pământ“, a mai declarat șeful administrației militare regionale Nikolaev, Vitali Kim.

De curând, acesta a povestit cum decurg ostilitățile și cât de înfometați sunt unii compatanți ruși care, rămași fără echipamente de luptă, au luat-o la fugă pe unde au apucat, prin pădure sau prin localități.

„Dați-le de mâncare și predați-i armatei“, le-a transmis Kim cetățenilor într-un clip video.