S-a trezit cu 2 milioane de lei în cont. Ce a urmat e de domeniul irealului

de: Mădălina Bahrim
29 03. 2022

Nu degeaba se spune că, uneori, banii îți pot lua mințile și te pot determina să uiți de absolut orice principiu ai avea în viață. Așa a pățit un român, căruia i s-a virat, din greșeală, o sumă importantă în cont, iar acesta a refuzat să restituie banii.

Unui administrator al unei firme din București a primit în cont nici mai mult nici mai puțin de două milioane de lei. Banii au fost transferați, din greșeală, de o companie parteneră.

Omul a refuzat să restituie banii proprietarilor de drept și s-a trezit acționat în instanță. Magistrații au dat dreptate păgubitului, așa că administratorul nostru s-a ales cu o condamnare la închisoare cu executare.

Doi ani și o lună de închisoare a primit bărbatul, pentru că a refuzat să restituie banii

Judecătorii au decis că acesta trebuie să stea doi ani și o lună în spatele gratiilor, pentru că și-ar fi însușit bani care nu erau, de drept, ai lui.

Decizia a fost pronunțată, de curând, de Curtea de Apel Timişoara.

Judecătorii notează că, pentru această speță, „s-a avut în vedere gravitatea faptelor, valoarea foarte mare a prejudiciului creat, respectiv suma de 1.562.574,03 lei, lipsa intenţiei de a restitui vreo parte din prejudiciu, forma continuată a infracţiunilor, numărul mare de acte materiale, respectiv 93 de acte materiale, conduita avută de către inculpat, care a încercat să acopere săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit prin comiterea în stare de concurs cu conexitate etiologică a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 acte materiale)”.

Ancheta a scos la iveală că după ce a fost înştiinţat că în contul firmei sale a fost făcută o plată eronată în valoare de două milioane de lei, bucureşteanul a început să facă retrageri sau plăţi masive din contul firmei. Mai mult decât atât, au descoperit investigatorii, administratorul nostru a cumpărat şi două BMW-uri din Germania, un BMW 640 I Grand Coupe şi un BMW X5.

„În perioada 17.06.2016 – 01.07.2016 prin cele 93 de operaţiuni de retrageri numerar şi de plăţi efectuate din contul bancar deschis la Banca Transilvania şi aparţinând societăţii……, inculpatul şi-a însuşit suma de 1.562.574,03 lei, sumă care aparţinea societăţii…… (n.r. care a făcut transferul eronat), rămânând în cont suma de 446,364.62 lei”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.