Românul care s-a îmbogățit dintr-un obiect banal pe care toți îl avem în casă: face un milion de euro și le vinde în toată Europa

de: Cojocaru Cristian
15 09. 2022

Adrian Cacioara este românul care s-a îmbogățit vânzând un obiect pe care majoritatea oamenilor îl au în casele lor. Afacerea conaționalului nostru îi aduce venituri substanțiale la care nici nu te-ai fi gândit.

Chiar dacă pare greu de crezut pentru tine, la fel ca și pentru mulți alții, acest român a reușit să îți creeze o afacere de succes vânzând mătura clasică din paie. Aceste mături au ajuns în prezent să curețe case și curți din Germania, Austria și Italia, fiind foarte populare.

Adrian Cacioara este cel care s-a gândit să vândă acest obiect banal. Adidac Comimpex din Salonta, județul Bihor este compania deținută de român și unul dintre cei mai mari producători români din mături care a reușit să intre pe piețele din Germania și Austria.

Românul care s-a îmbogățit din mături din paie

Din dorința de a fi propriu său șef, Adrian Cacioara a decis să își dezvolte propria afacere, iar după finalizarea studiilor superioare, românul s-a apucat de treabă. Compania își propune a duce mai departe tradiția locului pentru că Salonta este localitatea cu cea mai veche tradiție din țară în cultivarea și prelucrarea sorgului care este utilizat la producția de mături.

Acest obicei a început în 1903, atunci când era înființată „Cooperativa Agricultorilor Salontani producătoare și prelucrătoare de sorg”. Aceasta deținea și un atelier de producție a măturilor care număra 70 de muncitori. Compania Adidac Comimpex a început să producă în anul 1994, atunci când realiza celebrul produs cu ajutorul unui utilaj vechi.

Banala matura din paie este un produs foarte vandut peste hotare

Ulterior, după ce afacerea a crescut, aceste utilaj a fost înlocuit cu unul nou căruia i s-au mai adăugat și altele pentru a diversifica gama de produse. Așadar, compania mai produce și comercializează cozi din lemn, unelte pentru grădinărit, mături de exterior din plastic, perii industriale și stradale, scule și unelte de construcții, dar și articole de uz casnic.

Aproximativ 60% din vânzările companiei reprezintă exporturi pentru țări precum Germania, Austria și Italia. Pentru a produce sorgul necesar, compania exploatează mai mult de 100 de hectare de teren agricol în regiunea Salontei. La sfârșitul anului 2015, compania număra 50 de angajați, iar cifra de afaceri ajunsese la un milion de euro.