Românii să nu se mai teamă de facturi: Guvernul ne spune să dormim liniștiți, au ei grijă să vegheze

de: Mădălina Bahrim
18 12. 2022

Pentru mulți români, criza energetică și facturile la gaz și electricitate au ajuns să reprezinte grija principală și cel mai mare motiv de temere financiară, de la o lună la alta.

Nici nu e de mirare, dacă stăm să analizăm în linii mari evoluțiile de preț pe piața de profil. Gazele și curentul electric au înregistrat, în ultimul an, o explozie de preț, punând presiuni uriașe pe buzunarele oamenilor de rând, care oricum aveau probleme cu banii și înainte de izbucnirea crizei din energie.

Acum, puterea de cumpărare este grav afectată, iar tot mai mulți români se plâng de faptul că banii din salariu au ajuns să le fie insuficienți chiar și doar pentru a-și acoperi cheltuielile de bază.

Totuși, de la vârful Guvernului vin semnale pozitive, iar autoritățile ne dau asigurări că lucrează în interesul nostru și că se depun eforturi pentru a nu mai resimți efectele negative ale acestui moment dificil. Astfel de asigurări ne dă, de exemplu, însuși ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ce ne promit guvernanții, mai nou

”Un pas foarte important pentru securitatea energetică a României şi Europei a fost făcut astăzi prin semnarea Acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, Ungaria şi România privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi. România devine un hub important pe piața energiei atât din punct de vedere al energiei electrice, cât și a gazelor naturale. Și împreună cu partenerii noștri vom dezvolta investițiile în țara noastră și astfel vom asigura securitatea și independența energetică a României și în regiune. ”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, ministrul Energiei.

El a continuat, spunând că țara noastră este angajată să investească în producția de energie și în infrastructura energetică, iar în cooperare cu partenerii noștri, vom promova securitatea energetică pentru statele noastre și pentru regiune.

„Și, totodată, vestea bună este că și românii vor avea beneficii în urma realizării acestui proiect important. De asemenea, menționez că țara noastră are în plan să operaționalizeze un cablu de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României”, a mai transmis ministrul.