O nouă meserie „apare” în România, primii „angajaţi” au primit deja 10.000 de euro. Cum poţi câştiga atâţia bani din comori

de: Cojocaru Cristian
28 08. 2022

O nouă meserie ia amploare în România, iar veniturile generate nu sunt deloc neglijabile. Află ce bani poți primi dacă găsești artefacte.

În data de 25 august, autoritățile din Buzău au acordat o recompensă substanțială în valoare de 10.000 de euro unui grup de căutători de comori. Aceștia au reușit să descopere o comoară în urmă cu doi ani în pădurea Spătaru.

În vecinătatea municipiului Buzău se regăsește pădurea Spătaru. Printre copaci, un grup format din șapte buzoieni care caută comori, a descoperit în luna februarie a anului 2020 un adevărat tezaur care a reușit să îi uimească chiar și pe specialiștii Muzeului Județean de Istorie din Buzău.

În timp ce aceștia căutau diferite obiecte, unul dintre detectoarele de metal a început să scoată sunetul specific că un obiect metalic mare se află îngropat în pământ. Aceștia s-au adunat și au început să sape, găsind un vas din lut plin cu monede care cântărea 3,4 kilograme.

„La primul semnal mi-am dat seama că e ceva important, după sunet, destul de adânc, am exclamat către băieți „am găsit oala cu arginți!”. Am scos-o, toți au fost încântați, cel mai mult mi-a plăcut când am văzut fețele colegilor când le-am mărturisit că vreau să împart această recompensă cu ei”, a povestit atunci Dragoș Băescu, cel care a făcut descoperirea.

Dragos Baescu alaturi de cei sase colegi ai sai au gasit un vas din lut plin cu monede

Nouă meserie care îți aduce venituri substanțiale

Reprezentanții muzeului au afirmat că această comoară reprezintă cel mai mare tezaur găsit pe raza județului Buzău, cuprinzând aproximativ 2.500 de piese, mare parte dintre acestea datând din secolul al XVII-lea. După ce toate prevederile legale au fost respectate, tezaurul a intrat în patrimoniul Muzeului Județean Buzău.

„Este vorba despre un tezaur monetar ce se compune din peste 2.500 de piese, descoperite într-un recipient ceramic. Nu e primul tezaur pe care îl primim ca urmare a acţiunii întreprinse de căutătorii de comori, dar până acum acesta este cel mai numeros”, a declarat Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

În data de 25 august, în cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, plata unei recompense a fost acordată pentru găsirea acestui vas în pădurea Spătaru. Grupul de buzionei a împărțit suma de 10.000 de euro. Această sumă reprezintă 30% din valoarea comorii, expertiză realizată de către un expert al Ministerului Culturii.