Descoperire de senzație în Turcia: ce au scos la suprafață arheologii

Descoperire de senzație în Turcia: ce au scos la suprafață arheologii

În timpul săpăturilor din orașul antic Syedra din districtul Alanya din Antalya, au fost dezgropate aproximativ 164 de metri pătrați de mozaic de podea înfățișând cele 12 munci ale eroului mitologic Heracles sau Hercule.

Descoperirea mozaicului antic a fost anunțată printr-o postare făcută de pe contul oficial de socializare al Departamentului de Săpături și Cercetări.

Rămășițele orașului antic Syedra sunt situate lângă Alanya, cea mai faimoasă destinație turistică a Turciei. Orașul antic se află la 20 km est de centrul orașului.

Universitatea Karamanoğlu Mehmetbey, Facultatea de Litere, Departamentul de Arheologie Membru al Facultății și șeful Syedra Ancient City Excavations, șeful profesorului asociat Ertuğ Ergürer, a declarat Agenției Anadolu că au obținut date arheologice foarte bune în studiile pe care le-au efectuat în zona istorică începând din 2019.

mozaic

O descoperire unică

Afirmând că mozaicul este foarte special din punct de vedere artistic, Ergürer a continuat astfel:

„Ne-am gândit că este nesănătos să dezvăluim pe deplin mozaicul nostru pe care l-am descoperit în 2019 pentru acea perioadă. După pregătirile necesare, am început să ne dezgropăm mozaicul pe tema „Heracles” spre sfârșitul anului 2020. În mozaic au fost reprezentate scenele numite cele 12 munci ale lui Heracles și foarte bine conservate”, a spus el.

Ergürer a afirmat că mozaicul a fost acoperit complet cu pământ pentru a-l conserva și pentru a obține rezultate mai bune în studiile viitoare detaliate.

Acesta a concluzionat că echipa a considerat de cuviință să împărtășească publicului că mozaicul a fost găsit după ce au fost luate măsurile de protecție necesare, de asemenea Ergürer a menționat că aceasta continuă să lucreze pentru dezgroparea mozaicului și a altor artefacte din zonă.

mozaic 2

Găsit în marea baie romană

Subliniind că artefactul istoric dezgropat în marea baie romană din orașul antic nu are niciun fel de asemănător, Ergürer a spus:

„Faptul că figurile sunt realizate în dimensiuni naturale iese în evidență și ca singur exemplu. În acest sens, ne aflăm în fața unui mozaic unic. Scenele mitologice bine conservate din mozaic adaugă importanță lucrării.”

Profesorul universitar Ertuğ Ergürer a declarat că mozaicul de podea, care are 7,9 metri lățime și 21,91 metri lungime, este considerat a fi fost realizat în secolul al II-lea d.Hr. și se întinde pe o suprafață de aproximativ 164 de metri pătrați.

Mozaic Turcia