Motivul pentru care ar trebui să schimbi routerul după trei ani. E sfatul specialiștilor

de: Cojocaru Cristian
29 09. 2022

Unele electronice sau electrocasnice pe care le utilizezi în viața de zi cu zi, uneori trebuie să le schimbi, însă ce nu știai este faptul că și routerul ar fi bine să îl schimbi o dată la trei ani. Află care este motivul pentru care specialiștii în domeniu recomandă acest lucru.

Te-ai obișnuit ca periodic să schimbi anumite electronice sau electrocanisce pe motiv că acestea sunt învechite și cresc consumul de curent electric care se vede cu fiecare factură nouă care vine sau pe motiv că acestea s-au stricat și trebuie înlocuite.

De obicei, acestea sunt motivele pentru care începi să vizitezi magazinele, fie ele online sau fizice, pentru a înlocui acele produsse. Cu toate acestea, specialiștii din domeniu recomandă schimbarea routerului tău Wi-Fi o dată la trei ani.

Motivul pentru care ar trebui să schimbi routerul la fiecare trei ani

Explicația este destul de simplă și constă în faptul că viteza contractată este departe de cea pe care o primești, iar la bază stă tehnologia implementată în router. De asemenea, dacă internetul ți se deconectează frecvent sau întâmpini întreruperi în vizionarea videoclipurilor online ori a videoconferințelor în cazul celor care lucrează de acasă, cel mai bine ar fi să apelezi la furnizorul tău de internet fix peentru ca acesta să reconfigureze canalele routerului sau să actualizeze firmware-ul.

În cazul în care chiar și după ce aceste modificări sunt implementate și continui să te confrunți cu aceleași probeleme, soluția care rezolvă problema ta constă în schimbarea routerului cu un model mai nou care este capabil să redea o viteză mai mare la internet, cum ar fi routerul cu tehnologia Wi-Fi 6.

În caz că nu știai, unele țări precum Germania sau Olanda oferă consumatorului opțiunea de a-și instala propriul router, indiferent de brand sau tehnologie și să utilizeze configurația oferită de operator, lucru care în prezent, în România, este imposibil, fiind nevoit să utilizezi routerul care vine la pachetul de internet fix, indiferent de furnizorul pe care îl alegi.