Ministrul Apărării din Ucraina: „Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurnberg, care va avea loc în acest secol“

de: Emanuela Pana
04 04. 2022

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că ororile lăsate în urmă de armata rusă în Ucraina reprezintă probe care dovedesc crime de război. „Aceasta nu este o operaţiune specială. Acesta nu este un război normal. Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurenberg care va avea loc în acest secol“, a spus el. Mai multe detalii, în continuare.

Ministerul ucrainean al Apărării: „Acesta nu este un război normal“

Ministrul Apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat, într-un interviu pentru antena3.ro, că războiul dus de Rusia în Ucraina „nu este unul normal“. Mai mult, acesta a afirmat că ororile lăsate în urma rușilor sunt probe care demonstrează crime de război.

„- Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat aici în Bucha. Spuneţi-ne ce aţi descoperit.

– Aţi văzut ce s-a întâmplat în Bucha?

– Nu, doar fotografii.

– Da, puteţi merge acolo să vedeţi pentru că este foarte important să o faceţi acum, dacă mass-media internaţională va arăta întregii lumi ce crime de război au fost comise în Ucraina. Aceasta nu este o operaţiune specială. Acesta nu este un război normal. Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurnberg care va avea loc în acet secol. În Bucha, în Harkov, în Mariupol, în Irpin, în Gostomel. Trebuie să vedeţi. Pentru că este într-adevăr un nou tip de fascism, în lumea modernă. Asta vă pot spune.

– Ştiţi câţi oameni au fost ucişi în această zonă?

– În acest moment nu, serviciile noastre se vor ocupa şi vom şti numărul real. Procurorii, poliţia naţională lucrează la asta şi va fi publicat numărul real al celor ucişi. Este un dezastru.

– Domnule Reznikov, pe lngă cei ucişi, sunt de asemenea mine, bombe.

– Da avem de lucrat mult la deminare. Pentru că este un teritoriu foarte contaminat după acest război. Veţi vedea epavele, resturile acestor tancuri şi vehicule ruseşti şi veţi vedea şi cadavrele invadatorilor ruşi“.

Citește și: Ar putea fi Putin judecat pentru crime de război în Ucraina?

„Sunt probe reale pentru un nou proces ca la Nurnberg“

Procesele de la Nurnberg sunt o serie de procese devenite celebre prin faptul că în cadrul lor au fost inculpați importanți membri ai conducerii politice, militare și economice a Germaniei Naziste.

Procesele au avut loc între 1945 și 1949 în orașul cu același nume, în Palatul de Justiție din Nurnberg. Primul și, totodată, cel mai cunoscut dintre aceste procese este Procesul Principalilor Criminali de Război în fața Tribunalului Militar Internațional (TMI), în care au fost judecați 24 dintre cei mai importanți lideri ai Germaniei naziste, atât capturați cât și în contumacie, potrivit wikipedia.org.

Al doilea set de procese ale unor criminali de război mai puțin importanți a avut loc potrivit Legii nr. 10 a Consiliului de Control la Tribunalele militare de la Nürnberg (TMN), printre care Procesul medicilor și Procesul judecătorilor.