Elon Musk și războiul nuclear: avertismentul miliardarului despre Putin, Crimeea și războiul din Ucraina

de: Alexandru Puiu
18 10. 2022

Elon Musk începe să joace un rol din ce în ce mai important în războiul din Ucraina, după ce compania sa, SpaceX, a devenit responsabilă de furnizarea internetului în regiune, prin Starlink. Un pic cudate, însă, sunt avertismentele celui mai bogat om din lume.

Elon Musk, din nou, pare să fie de partea Rusiei în războiul din Ucraina. La aproximativ o săptămână după ce a insistat pe cedarea mai multor teritorii ucrainiene în speranța obținerii păcii în regiuni, șeful Tesla și-a reiterat mesajul pentru președintele Zelenski. De această dată, însă, a băgat și amenințarea armelor nucleare în ecuație. Musk este convins că ne aflăm la un pas de război nuclear.

Elon Musk, îngrijorat de puterea lui Putin

Deși Crimeea a fost alipită ilegal la Rusia în 2014, Elon Musk a sugerat pe Twitter că ar trebui ca aceasta să fie cedată din nou lui Vladimir Putin, pentru a se evita un eventual război nuclear și, implicit, pentru nu se ajunge la escaladarea globală a conflictului.

”Dacă Rusia se confruntă cu alegerea de a pierde Crimeea sau de a folosi arme nucleare pe câmpul de luptă, o va alege pe cea din urmă. Am sancționat deja Rusia în toate modurile posibile, așa că ce mai are de pierdut? Dacă atacăm nuclear Rusia, ne va bombarda înapoi și așa ajungem la al treilea război mondial”, a scris acesta pe Twitter.

”Indiferent dacă vă place sau nu, Crimeea este văzută de Rusia ca o parte centrală a Rusiei. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, pierderea Crimeei este ca și cum SUA ar pierde Hawaii și Pearl Harbor”, a adăugat Elon Musk.

Pentru a-și duce opinia până la capăt, miliardarul a spus că până și implicarea NATO în conflict este o idee proastă. ”Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei și înfrângerea totală de către NATO, va folosi arme nucleare, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația s-a terminat”, a spus el.
În mod previzibil, mai mulți internauți nu au fost de acord cu opiniile sale, dar a avut o replică și pentru ei. ”Dar, hei, uită-te la partea bună! Rusia nu are Crimeea în acel scenariu, așa că poți fi liniștit de acel gând, în timp ce privești cum se ridică norii ciupercii (ce se formează după o explozie atomică.)”, a concluzionat cel mai bogat om al planetei.