De unde să te împrumuți cel mai avantajos în România. Băncile care au cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale

de: Cojocaru Cristian
30 03. 2022
De unde să te împrumuți cel mai avantajos în România. Băncile care au cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale

În ciuda faptului că pandemia a afectat mai multe industrii, băncile au înregistrat rezultate bune sau chiar foarte bune. Află de unde este cel mai avantajos să te împrumuți în România.

Ofertele băncilor variază, iar diferențele sunt semnificative pentru cei care vor să acceseze un credit. Potrivit datelor din ultimii ani, românii preferă creditele cu dobândă fixă, din teama de a nu pierde de-a lungul timpului, pe baza variațiilor, pentru că dobânzile pot oscila în urma mai multor factori.

Dintre acești factori fac parte indicatorii ICCR, ROBOR sau ROBID, care sunt comunicați periodic de Banca Națională a României, iar aceștia variază în funcție de ceea ce se întâmplă pe piața financiară. Băncile de pe piața românească oferă mai multe tipuri de credite, iar cei care au nevoie de un credit de nevoi personale, pot apela la bănci în acest sens.

Potrivit unui scenariu, un credit de 30.000 de lei cu o dobândă fixă pentu o perioadă de plată de cinci ani, pare a fi cel mai avantajos în cazul ofertei celor de la Garanti Bank. Banca vine cu o dobândă anuală fixă de 7,35%. În cazul celei mai mari bănci din România, Banca Transilvania, aceasta vine cu o dobândă de 8,9%, fiind cu peste un procent mai scump decât cea menționată anterior.

De la ce bănci te împrumuți cel mai avantajos

Pe de altă parte, băncile BCR și BRD oferă credite mai ieftine, iar dobânzile anuale fixe sunt de 7,99%, respectiv 7,9%. Pentru a putea beneficia de o dobândă mai mică în cazul unui credit, veniturile celui care solicită creditul trebuie să fie încasate într-un cont al băncii care urmează să îi acorde împrumutul.

Astfel, creditele cu dobânzi fixe ale băncilor, oferă dobânzi mai avantajoase în cazul împrumuturilor în anumite situații. Spre exemplu, Banca Transilvania, ING și UniCredit reduc dobânzile cu 1% persoanelor care vor încheia o asigurare de viață și de șomaj.

De celalaltă parte, OTP Bank și Banca Românească nu vor percepe comision pentru analiza dosarului în cazul clienților care își încasează salariul la ele, în schimb taxează cu suma de 200 de lei pe toți cei care solitică un credit, dar încasează salariul la celelalte bănci.