Băiatul care i-a depășit pe Einstein și Stephen Hawking. La doar 11 ani și-a surprins părinții și profesorii

de: Dumitrescu Andrei
14 11. 2022

Yusuf Shah, în vârstă de 11 ani, din Anglia, a dat testul Mensa IQ dintr-un capriciu – și a obținut cel mai mare punctaj posibil, de 162, potrivit presei locale.

Se estimează că Albert Einstein și Stephen Hawking au avut un IQ de aproximativ 160.

„Toată lumea de la școală crede că sunt foarte deștept și întotdeauna am vrut să știu dacă mă aflu în primii 2% dintre cei care dau testul”, a declarat elevul de clasa a șasea din Leeds pentru Yorkshire Evening Post.

Shah, elev la școala primară din Wigton Moor, a trecut cu brio testul, potrivit raportului.

Familia a sărbătorit cu pui în stil portughez.

„Nu avem ce să îl învățăm”

Shah și părinții săi au decis ca el să se pregătească pentru testul Mensa în timp ce se pregătește pentru cererile de înscriere la liceu, care includ materiale similare.

„Este un test dificil de pregătit”, a declarat tatăl său, Irfan Shah, pentru ziar. „Am făcut doar ceea ce făceam deja – nimic specific pentru testul IQ”.

„Încă îi mai spun că tatăl tău este încă mai deștept decât tine. (…) Luăm totul cu inima ușoară. Chiar dacă ești talentat, trebuie să fii cel mai muncitor”, a mai spus tatăl.

Băiatul de 11 ani a trecut testul Mensa cu punctajul maxim

„Chiar și la grădiniță, am observat doar că făcea alfabetul și alte lucruri mai repede decât alți copii, dar te gândești că unii copii ar putea învăța abecedarul un pic mai repede”, a spus mândrul tătic.

„El are pur și simplu acest fler natural pentru matematică și cred că atunci ne-am cam dat seama. Chiar și profesorii lui de la școală, de fiecare dată când primim rapoarte școlare, sunt uimitori, spun: „Nu avem ce să îl învățăm”.”

Mensa și primii 2% din populația globului

În 1946, Dr. Lance Ware, om de știință și avocat, și Roland Berrill, avocat, au înființat Mensa în Anglia.

Obiectivele timpurii ale Mensa au fost, și încă mai sunt, de a construi o societate incluzivă, fără bariere rasiale sau religioase.

Deoarece Mensa este o societate de tip masă rotundă în care etnia, culoarea, credința, originea națională, vârsta, politica și mediul educațional și social sunt absolut neimportante, cuvântul „Mensa” (care înseamnă „masă” în latină) a fost ales ca nume al organizației.

În realitate, trecerea unui test de IQ aprobat cu un scor în primii 2% din populația generală este singura nevoie semnificativă pentru a deveni membru.

Astăzi, Mensa numără aproximativ 145.000 de membri în toată lumea, mai puțin Antarctica. Organizația are trei scopuri după care se ghidează:

  • să identifice și să stimuleze inteligența umană în beneficiul umanității;
  • să încurajeze cercetarea în ceea ce privește natura, caracteristicile și utilizările inteligenței;
  • asigurarea unui mediu intelectual și social stimulativ pentru membrii săi.