Cum îți „povestește” inteligența artificială istoria Bucureștiului: simbioza AI-om, direct în centrul Capitalei

Cum îți „povestește” inteligența artificială istoria Bucureștiului: simbioza AI-om, direct în centrul Capitalei

Bucureștiul poate fi redescoperit și altfel, iar miracolul tehnologiei dovedește asta cu „vârf și îndesat”.

Humans.ai și-a propus, cu ocazia participării la Festivalul Luminilor (Spotlight Festival) din Capitală, să le dea vizitatorilor un imbold de a descoperi sau, după caz, redescoperi Bucureștiul, prin intermediul unui ghid ce integrează inteligența artificială în funcționalitatea sa.

Practic, oamenii pot înțelege mai bine istoria orașului, cu ajutorul unei interfețe care folosește cea mai nouă tehnologie creată de startup-ul revoluționar.

Simbioza dintre inteligența artficială și compornenta umană, direct în București

În ultima perioadă, auzim din ce în ce mai des despre AI (inteligență artificială). Cu toate că, pentru unii dintre noi, subiectul este unul controversat (aproape înfricoșător), Humans.ai reușește să demonstreze utilitatea tehnologiei, realizând o simbioză extraordinară între ceea ce înseamnă om și „robot”.

Istoria locurilor alese este prezentată în 27 de limbi diferite, astfel încât fiecare turist prezent, indiferent de țara din care provine, să înțeleagă „pe limba lui” frânturi din istoria bucureșteană.

„Cu ocazia participării la Spotlight Festival, Humans.ai își propune să inspire vizitatorii din România și turiștii străini să descopere Bucureștiul într-o altă lumină, cu ajutorul tehnologiei, pentru a înțelege mai bine istoria orașului și însemnătatea monumentelor din centrul orașului, în timp ce privim spre viitor”, a declarat Alex Iancu, Manager de ecosistem în cadrul companiei Humans.ai.

Practic, în cadrul Spotlight, au fost prezentate o serie de filme de prezentare create cu ajutorul inteligenței artificiale, ceea ce reprezintă, negreșit, o premieră la acest festival.

„Humans.ai este o companie de deep-tech care a creat primul model etic de IA și blockchain. Compania a dezvoltat o platformă dedicată creării și guvernării inteligenței artificiale, cu accent pe synthetic media. Aceasta bibliotecă de instrumente de IA este disponibilă într-o suită de tip studio de creație în care utilizatorii și companiile vor putea să aleagă și să selecteze modelele IA de care au nevoie pe măsură ce își aduc ideile la viață”, informează economica.net.