Guvernul se duce pe TikTok ca să ajungă la adolescenți cu cel mai important mesaj al acestui an

de: Ozana Mazilu
25 03. 2021

Din ce în ce mai multe rețele de socializare introduc măsuri pentru a stopa dezinformarea în legătură cu campania de vaccinare anti-COVID pe platformele sale. TikTok este rețeaua de socializare care este folosită chiar de Guvern să ajute la campania de vaccinare.

Aplicația de TikTok va fi folosită în perioada următoare de Guvern pentru a promova vaccinarea împotriva Covid-19, pe lângă campaniile actuale desfășurate pe alte platforme sociale sau în mass-media.

Astfel, potrivit unui document oficial analizat de Profit.ro, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, aflat în subordinea Guvernului, are planificată, printre acțiunile viitoare de comunicare, ”deschiderea comunicării prin intermediul aplicației TikTok”.

Rețeaua de socializare TikTok va fi folosită în campania de vaccinare anti-COVID

Un astfel de demers ar fi potrivit, întrucât rețeaua de socializare TikTok are extrem de mulți utilizatori. Astfel, gradul de conștientizare în acest sens ar fi mult mai mare.

Majoritatea celor care au decis în mod arbitrar că nu se vor vaccina împotriva noului coronavirus a fost influențată de conținutul de pe Facebook, spre exemplu. Așa că gigantul a început să schimbe acest lucru, în sfârșit.

”Prea puțin, prea târziu”, aceasta se pare că este filosofia celor de la Facebook când vine vorba de eforturi pentru combaterea dezinformării de pe cea mai mare rețea de socializare din lume. Nu contează cât de grave sunt problemele sau cât de dezastruoase sunt consecințele ignoranței din fruntea companiei, important este să curgă banii. Iar Mark Zuckerberg nu duce lipsă de sume extravagante.

Dincolo de asta, când vaccinul este în sfârșit aici, iar știrile false despre el se propagă de aproximativ jumătate de an pe Facebook, compania americană a decis să schimbe placa. De acum înainte, va lupta pentru ca dezinformarea pe acest subiect sensibil să fie prevenită. Gestul vine atât de târziu încât până și TikTok a luat măsuri similare cu mult timp înainte. YouTube, la fel.