Vaccinul anti-Covid, subiect de actualizare la Facebook: gestul minim care a întârziat teribil

Vaccinul anti-Covid, subiect de actualizare la Facebook: gestul minim care a întârziat teribil

Majoritatea celor care au decis în mod arbitrar că nu se vor vaccina împotriva noului coronavirus a fost influențată de conținutul de pe Facebook. Gigantul vrea să schimbe asta, în sfârșit.

”Prea puțin, prea târziu”, aceasta se pare că este filosofia celor de la Facebook când vine vorba de eforturi pentru combaterea dezinformării de pe cea mai mare rețea de socializare din lume. Nu contează cât de grave sunt problemele sau cât de dezastruoase sunt consecințele ignoranței din fruntea companiei, important este să curgă banii, iar Mark Zuckerberg nu duce lipsă de sume extravagante.

Dincolo de asta, când vaccinul este aproape aici, iar știrile false despre el se propagă de aproximativ jumătate de an pe Facebook, compania americană a decis să schimbe placa. De acum înainte, va lupta pentru ca dezinformarea pe acest subiect sensibil să fie prevenită. Gestul vine atât de târziu încât până și TikTok a luat măsuri similare cu mult timp înainte. YouTube, la fel.

În final, toate afirmațiile despre vaccinul anti-Covid-19 care vor fi dovedite științific ca fiind false, vor fi șterse de pe Facebook și Instagram. Ca referință, dezinformarea pe marginea noului coronavirus va continua să înflorească pe platformele lui Zuckerberg, dar măcar datele care ”pot duce la vătămare fizică iminentă” vor fi oprite. În această categorie intră ”tratamentele” împotriva Covid-19 cu apă de trandafiri, diverse plante dubioase sau pastile a căror eficacitate nu a fost demonstrată științific împotriva virusului.

Ca exemple care vor fi șterse vizavi de vaccinul anti-Covid, cei de la Facebook au dat mai multe exemple. Vor fi șterse automat postările care atacă sau contestă ”siguranța, eficacitatea, ingredientele sau efectele secundare ale vaccinurilor”. De asemenea, nu vor fi tolerate conspirațiile conform cărora sunt ascunse microcipuri în vaccin.

Ca să nu-ți pui însă prea multe speranțe într-una dintre cele mai bogate companii din lume, cei de la Facebook au spus că nu vor putea să pună în aplicare măsurile imediat, din cauza faptului că nu au încă toate informațiile despre noile vaccinuri.

Citește și: