Funcția ascunsă din iPhone care te poate scăpa de multe bătăi de cap

de: Ozana Mazilu
30 03. 2021

Din când în când, mai apare câte-un secret iOS. Acum, există un alt asemenea secret de adăugat la listă: o aplicație iOS ascunsă a cărei pictogramă nu o poți găsi literalmente decât dacă știi unde să cauți în iPhone-ul tău.

Nu vei găsi această aplicație pe ecranul de pornire și nici în biblioteca de aplicații. Acest lucru nu are prea mult sens la început, deoarece biblioteca de aplicații ar trebui să prezinte fiecare aplicație de pe iPhone. La urma urmei, găzduiește chiar și marcaje pe care le creezi în Safari și Comenzi Rapide.

Deci, cum ar putea exista o aplicație care nu este prezentată pe ecranul de pornire și în biblioteca de aplicații pe care să o poți deschide și folosi ca oricare alta?

În iOS 14, dacă glisezi în jos pe ecranul de pornire (sau utilizezi o comandă rapidă) pentru a deschide Căutare, tastează „Code Scanner” (doar „Code” sau „Scanner” funcționează foarte bine). Acolo, vei vedea o pictogramă a aplicației pentru scannerul de cod care apare doar într-o altă locație de pe iPhone, un loc pe care s-ar putea să nu-l fi văzut niciodată.

Caută în iPhone aplicația Code Scanner

Este posibil ca profesioniștii Apple să știe deja despre scannerul de coduri din caseta sa din Centrul de Control. Nu apare în Centrul de Control în mod implicit, deci trebuie să îl adaugi manual dacă dorești acces rapid la abilitățile sale de scanare a codului.

Cu toate acestea, mulți oameni nici măcar nu folosesc scannerul de coduri în Control Center și asta pentru că funcționalitatea sa principală de scanare a codului este deja încorporată în aplicația Cameră. Deși funcționează efectiv la fel, există unele diferențe, mai ales că aceste coduri pe care le scanezi în Code Scanner sunt deschise într-un browser în aplicație, mai degrabă decât în ​​Safari.

Lucrurile sunt și mai confuze atunci când îți dai seama că Apple a denumit aplicația Code Scanner cu un nume diferit în versiunile anterioare de iOS. Pe iOS 13, era „QR Code Reader”, iar pe iOS 12, era „Scan QR Code”. Probabil că Apple s-a îndepărtat de numele „QR”, deoarece poate scana și codurile de clipuri ale aplicațiilor, care pot lansa versiuni în miniatură ale aplicațiilor numite „clipuri pentru aplicații”.

Indiferent de numele acestuia, după ce închizi scannerul, vei pierde accesul la orice pagini scanate, deoarece aplicația nu are cum să-ți amintească sau să-ți salveze istoricul. Deci, este mai bine să utilizezi aplicația atunci când nu trebuie să revii la cod din nou mai târziu.

Există și alte „aplicații” pe iOS care nu au un loc în mod implicit pe ecranul de pornire sau în biblioteca de aplicații și o astfel de aplicație este Magnifier. Poate fi adăugată la ecranul de pornire și la biblioteca de aplicații, dar numai după deblocarea funcției (înainte de iOS 14, nu exista deloc pictograma aplicației).