Doar McDonald’s scăpase de hackeri, până acum: datele sensibile pe care au reușit să le fure
McDonald’s este cea mai recentă corporație mondială care a fost lovită de hackeri. Potrivit The Wall Street Journal, atacatorii care s-au infiltrat în sistemele sale au reușit să fure mai multe informații sensibile din baza de date a corporației.
Datele sustrase conțin informații despre clienți și angajați din afacerile sale din SUA, Coreea de Sud și Taiwan. În SUA, în special, nu au fost furate date despre clienți, dar hackerii au obținut informații de contact pentru angajații și francizații americani. De asemenea, s-au ajutat să stocheze unele informații, inclusiv capacitatea locurilor și dimensiunea zonelor de joacă.
Cu toate acestea, în Coreea de Sud și Taiwan, hackerii au reușit să fure informații despre clienți, inclusiv e-mailurile, numerele de telefon și adresele de livrare ale oamenilor. Numele și datele de contact ale angajaților taiwanezi la rândul lor au fost furate. Lanțul de fast-food a asigurat însă The Journal că nu a fost afectată nicio informație de plată a clienților în aceast atac.
Compania a descoperit incidentul după ce a angajat consultanți externi pentru a investiga activitatea neautorizată pe un sistem de securitate internă. McDonald’s a întrerupt accesul neautorizat la o săptămână după ce a fost identificat pentru cele trei piețe și creditează investiția sporită pe care a făcut-o în securitatea cibernetică în ultimii ani, astfel că un răspuns rapid nu a întârziat să apară.
McDonald’s din mai multe țări a fost luat cu asalt de hackeri
Este demn de remarcat faptul că anchetatorii au semnalat, de asemenea, Africa de Sud și Rusia, iar McDonald’s a declarat că va notifica acele divizii despre posibilul acces neautorizat la informațiile lor.
„McDonald’s va valorifica rezultatele anchetei, precum și contribuțiile din resursele de securitate pentru a identifica modalități de a îmbunătăți în continuare măsurile noastre de securitate existente”, a spus gigantul fast-food într-un comunicat.
În timp ce infractorii cibernetici au eliminat unele informații sensibile, ransomware-ul nu a fost implicat în acest incident, spre deosebire de atacurile care au lovit JBC, Colonial Pipeline precum și multe are corporații mondiale. JBS; unul dintre cei mai mari furnizori de carne din SUA a plătit suma de 11 milioane de dolari pentru răscumpărare.
Colonial Pipeline a plătit la rândul său atacatorilor, suma de 75 de bitcoin care reprezintă aproximativ 4,3 milioane de dolari, după ce atacul a dus la lipsa de combustibil pee coasta de est. Departamentul de Justiție american a reușit să recupereze 63,7 Bitcoin din răscumpărarea plătită, după ce a obținut o cheie privată a portofelului virtual al hackerilor.