11 iun. 2021 | 12:05

Fifa 2021, noua victimă a hackerilor: ce s-a întâmplat la EA și DICE

ACTUALITATE
Fifa 2021, noua victimă a hackerilor: ce s-a întâmplat la EA și DICE

Unul dintre cele mai populare jocuri din lume, Fifa 2021 a devenit noua țintă a hackerilor. EA Games și DICE au devenit, astfel, cea mai nouă victimă a infractorilor cibernetici.

Electronic Arts, editorul seriei Battlefield și al multor alte francize populare de jocuri video, a fost atacat de către hackeri. Pe mai multe forumuri de hacking, Motherboard a găsit hackeri care susțineau că au luat mai mult de 780 GB de date de la companie. Potrivit capturilor de ecran văzute de sursă, datele extrase includ și codul sursă pentru FIFA 2021, precum și instrumentele pentru motorul de joc Frostbite de la EA.

Unele dintre celelalte active pe care hackerii susțin că le-au luat de la companie includ mai multe kituri de dezvoltare software. Cei responsabili încearcă să vândă activele. EA a confirmat către Motherboard că a fost victima unei încălcări a datelor și că datele pe care publicația le-a văzut online au fost cele furate de la aceasta.

„Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră în care au fost furate o cantitate limitată de cod sursă de joc și instrumente conexe”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Datele jucătorilor Fifa 2021 nu au fost preluate în atacul hackerilor

Același purtător de cuvânt a menționat că datele jucătorilor nu au fost preluate pe parcursul atacului.

„Nu au fost accesate date despre jucători și nu avem niciun motiv să credem că există vreun risc pentru confidențialitatea jucătorului. În urma incidentului, am făcut deja îmbunătățiri de securitate și nu ne așteptăm la un impact asupra jocurilor sau a afacerii noastre. Lucrăm activ cu oficialii de aplicare a legii și alți experți ca parte a acestei anchete penale în curs. „

EA nu este singurul editor de jocuri video care a fost vizat de infractorii cibernetici, în acest an. După lansarea cu bug-uri a Cyberpunk 2077, CD Projekt Red a fost lovit de un atac ransomware. În acest caz, hackerii au obținut și, în cele din urmă, au vândut codul sursă celui mai recent joc al studioului. CD Projekt Red a dat vina pe hack pentru întârzierea în scoaterea patch-ului 1.2 al Cyberpunk. Deocamdată se pare că EA este încrezătoare că nu va fi afectată în același mod.