Cea mai ciudată amendă din România, votată: cât plătești dacă dai de mâncare la porumbei

de: Alexandru Puiu
26 05. 2021

Știi că s-au rezolvat toate problemele în România în momentul în care un grup de oficiali au reușit să introducă o amendă pentru hrănirea porumbeilor. Ai fi uimit cât trebuie să plătești pentru acest privilegiu.

Foarte mulți români, mai ales cei în vârstă și nu foarte bogați se relaxează mergând în parc sau în piața publică și hrănind porumbei. Este o practică foarte veche, iar acei oameni care o practică găsesc în ea o liniște sufletească deosebită, simt că fac ceva util, ajută. Din păcate, tocmai a fost adoptată o amendă destul de costisitoare pentru acest gest aparent nevinovat.

Consiliul Local al municipiului Timişoara a adoptat, marţi, o hotărâre care interzice hrănirea porumbeilor pe domeniul public. De asemenea, câinii şi pisicile pot fi plimbate cu mijloace de transport în comun, potrivit aceleiaşi hotărâri, relatează News.ro. Partea bună este că proiectul inițiat de consilierii locali ai USR PLUS, Rodica Militaru și Răzvan Stana nu se aplică în toată țara. Partea proastă este că s-a creat precedentul și nu este deloc exclus ca acest lucru să se întâmple în mai multe colțuri ale României.

Cât este amenda pentru hrănirea porumbeilor

Conform documentului adoptat, cei care hrănesc porumbeii pe domeniul public, în Timişoara, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 200 de lei. Nu a fost stabilit, însă, cum va aplica Poliţia Locală aceste amenzi, mai ales că în majoritatea cazurilor copiii sunt cei care hrănesc porumbeii în centrul oraşului.

Pe de altă parte, același act normativ prevede și un lucru bun. Consilieri locali au aprobat ca cei care dețin câini și pisici să le poată transporta cu mijloace de transport în comun, tramvaie, autobuze, troileibuze.  Tot pentru bine iubitorilor de animale, cei care își doresc să crească la bloc un câine sau o pisică nu mai au nevoie de acordul vecinilor pentru a face asta, cum se întâmpla până la această oră.

Iniţiatorii acestui proiect au propus iniţial să fie interzisă hrănirea porumbeilor şi a tuturor animalelor pe domeniul public. Ulterior, s-a revenit asupra deciziei, care a fost limitată doar la interzicerea hrănirii porumbeilor. Astfel câinii şi pisicile ori alte animale vor putea primi mâncare pe domeniul public.