Care este speranța maximă de viață – cercetătorii îți spun cât de mult vei trăi

de: Ozana Mazilu
28 05. 2021

Cercetătorii spun că și-au dat seama de durata maximă de viață a oamenilor.

Ei au ajuns la concluzia că, cu o sănătate perfectă, oamenii ar putea trăi între 120 și 150 de ani, după cum este detaliat într-un studiu publicat recent în revista Nature Communications.

Acele vârste, spun ei, pot fi atinse doar de oamenii care au norocul de a trece prin viață fără probleme majore de sănătate, cum ar fi cancerul sau bolile de inimă. Cercetătorii au estimat care este corelația dintre procesul natural de îmbătrânire și durată de viață umană – o observare fascinantă asupra rezistenței corpului uman.

Cât de mult poți trăi? Dar cât de mult poți duce o viață sănătoasă?

În studiul lor, o echipă de cercetători de la compania din Singapore, Gero, a analizat acest „ritm de îmbătrânire”, examinând rezidenții din SUA, Marea

Observând numărul de celule sanguine, au descoperit că, odată cu înaintarea în vârstă, corpului i s-au încetinut funcțiile într-un ritm previzibil.

Între 120 și 150 de ani, conform descoperirilor lor, rezistența naturală a corpului uman ar eșua în întregime și ar duce la moarte.

Pentru a pune aceste cifre într-un context, cea mai în vârstă persoană care a trăit a fost Jeanne Calment, care a murit în Franța la vârsta de 122 de ani, după cum subliniază Scientific American.

Concluzia este surprinzătoare, având în vedere că celulele sanguine sunt factori inerent diferiți – totuși, au condus în mare parte la același declin.

„Moartea nu este singurul lucru care contează”, a declarat pentru SA Heather Whitson, directorul Centrului Universității Duke pentru Studiul Îmbătrânirii și Dezvoltării Umane. „Alte lucruri, cum ar fi calitatea vieții, încep să conteze din ce în ce mai mult, pe măsură ce oamenii se confruntă cu multe aspecte ale vieții lor”.

Cu toate acestea, experții susțin că, mai degrabă decât să întrebe cât pot trăi oamenii, adevărata întrebare ar trebui să fie cât timp putem trăi o viață sănătoasă.