29 mart. 2021 | 07:30

Cea mai bătrână femeie din România care s-a vaccinat îți schimbă opinia despre vaccinuri: ce vârstă are

ACTUALITATE
Cea mai bătrână femeie din România care s-a vaccinat îți schimbă opinia despre vaccinuri: ce vârstă are

Reticența la vaccinare continuă să fie o problemă importantă în România, chiar dacă oameni precum doamna de mai sus au ajuns la concluzia că este singura soluție.

​Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit duminică, la Centrul de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, a doua doză de vaccin Pfizer fiind cea mai vârstnică persoană din Capitală care s-a imunizat împotriva coronavirusului. Cel mai probabil, este și unul dintre cei mai bătrâni oameni din România, dacă nu cel mai bătrân, care a luat decizia să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluţie să scăpăm e vaccinul. Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simţit că am făcut vaccinul”, a spus femeia în vârstă de 105.

După cum era de așteptat, evenimentul a fost consemnat și pe pagina de Facebook a campaniei RO Vaccinare, după cum se poate vedea mai jos. La centrul de vaccinare, Zoea Baltag a fost însoțită de o nepoată și unul dintre strănepoți.

Celor care își fac griji în legătură cu efectele adverse, ea le-a spus că nu a avut reacții adverse de niciun fel după prima doză, iar administrarea celei de a doua doze a fost, de asemenea, lipsită de evenimente. ”Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simțit că am făcut vaccinul”, a declarat doamna Baltag.

Mai mulți jurnaliști au fost prezenți la centrul de vaccinare și au imortalizat câteva cadre cu cea mai bătrână româncă vaccinată. În acele momente, le-a spus că „E timpul să se vaccineze [toată lumea], singura soluție e asta!”.

La final, a primit o distincție și un buchet de flori din partea Primăriei Sectorului 4 „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generații”. Acest eveniment a fost făcut public la câteva zile după ce Cîțu a afirmat că sunt șanse să ajungem în situația în care să se strice vaccinuri primite, pentru că foarte mulți români par să nu-și dorească vaccinarea. Ei nu s-au înscris pe listele de așteptare de pe platforma online de programare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele