Tom Hanks, ”dărâmat complet” pentru că filmul său nu ajunge la cinema, ci pe Apple TV+

de: Alexandru Puiu
08 07. 2020

În contextul pandemiei, cea mai nouă superproducție cu Tom Hanks în rolul principal nu va mai ajunge în cinematografe. În schimb, va fi distribuită prin intermediul serviciului de streaming Apple TV+.

Pentru că nu-și va vedea filmul la care lucrează de zece ani pe mare ecran, într-un interviu recent, actorul și-a exprimat dezamăgirea, spunând că ”are inima absolut frântă” din cauza faptului că pelicula nu va ajunge în cinematografe. În schimb, ar urma să aibă premiera 10 iulie prin intermediul Apple TV+. 

Deși încearcă să nu atace serviciul Apple TV+ sau serviciile de streaming în general, Hanks este convins că, pentru filmul său, aceasta nu va fi cea mai bună experiență. ”Nu vreau să-mi enervez șefii mei de la Apple, dar e o diferență între calitatea imaginii și a sunetului”, a insistat Hanks într-un interviu acordat publicației The Guardian.

La prima vedere, reacția actorului pare una exagerată și ofensatoare, mai ales că discutăm de o producție care se pare că a fost achiziționată de Apple cu 70 de milioane de dolari. Pe de altă parte, Greyhound este un proiect căruia Tom Hanks i-a dedicat 10 ani din viață și a fost implicat în fiecare etapă a producției. Până și scenariul este scris de Tom Hanks, în timp ce regia este semnată de Aaron Schneider, câștigătorul premiul Oscar pentru scurt metraj care nu a mai regizat un film din 2009, când a făcut Get Low.

În mod previzibil, dacă te uiți la trailerul pentru Greyhound, pare genul de peliculă spectaculoasă pe care o vezi într-o sală de cinema, iar Sony a avut toată intenția să-l distribuie pe canale tradiționale. Din păcate, din cauza pandemiei, drepturile de distribuție s-au scos la licitație, iar Apple a câștigat.

În teorie, în SUA, mai multe cinematografe se vor redeschide la mijlocul lunii iulie, la scurt timp după debutul filmului pe Apple TV+. Chiar și așa, distribuția oricărui film cu buget mare în cinema pare o idee proastă la ora actuală, când capacitatea sălilor va fi înjumătățită și, pur și simplu, cei mai mulți amatori de filme preferă să stea în casă.