Probele de pe sondele Voyager detectează o nouă formă de raze cosmice izbucnite din Soare
Sondele Voyager contribuie în continuare la știință la miliarde de mile de casă. Cercetătorii au detectat o nouă formă de explozie de raze cosmice folosind instrumente la bordul Voyager 1 și 2. Ejecțiile de masă coronală din Soare au creat unde de șoc care s-au manifestat mai întâi ca unde de electroni cu viteză aproape de viteza luminii, urmate de unde de plasmă.
Se pare că electronii au fost propulsați după ce au reflectat un câmp magnetic puternic la marginea undei de șoc, cu mișcarea undei și liniile câmpului magnetic interstelar, respectiv accelerarea și ghidarea electronilor. Conceptul nu este nou (se întâmplă cu vânturile solare), dar oamenii de știință nu au văzut valuri de șoc interstelare într-un mediu nou ca acesta.
Cercetătorii consideră că descoperirile ar putea îmbunătăți înțelegerea radiației cosmice și a undelor de șoc. Acest lucru ar putea ajuta în cele din urmă să protejeze astronauții de expunerea la radiații în misiunile spațiului profund.
Existența însăși a constatărilor este notabilă. Ambele sonde Voyager folosesc hardware relativ vechi (ceasul CPU rulează la doar 250KHz față de intervalele de gigaherți ale cipurilor de astăzi) și este nevoie de aproximativ o zi și jumătate pentru a comunica. Este o dovadă a rezistenței tehnologiei.
Voyager 1 și 2 conțin fiecare câte un disc de aur creat de NASA, pentru eventualitatea în care una dintre aceste nave va fi găsită de extratereștri. În total, au fost create zece copii ale acestui disc, două dintre ele plecând în spațiu. Celelalte opt sunt expuse în muzee ale NASA și nici măcar persoane importante din cadrul proiectului, precum Carl Sagan, nu au putut obține o copie originală a discului.
Recordul lui Voyager 1 pentru cea mai îndepărtată fotografie de Pământ a fost doborât. Meritele îi revin altei sonde de mici dimensiuni a NASA
New Horizons, prima navă spațială a NASA care se îndreptă spre Pluto acum doi ani, intra în istorie încă o dată. În timp ce se îndepăra de Pământ și se scufunda în întunericul Universului, sonda trimitea și vederi acasă.
La sfârșitul anului 2017, New Horizons a folosit una dintre camerele sale și a fotografiat un cluster de stele galactice. Fotografia era cea mai îndepărtată imagine de Pământ.