Medicament minune, produs în România: rolul vital pe care îl are în lupta cu virusul și nu numai

de: Andrei Simion
19 10. 2020

Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator dezvoltat de propriii cercetători. Anunțul a fost făcut de Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Acesta ar putea ajuta imunitatea în lupta cu virusurile.

Este vorba despre un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante, care creşte rezistenţa organismului la infecţii, conform Digi24.

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, a arătat Nicolae Ciucă, citat de aceeași sursă.

Astfel, specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au dezvoltat un nou produs imunomodulator, care are proprietăţi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii.

Ce e, de fapt, “imunitatea de turmă” și cât de eficientă ar fi

Se tot vorbește în ultimul timp despre așa zisa imunitate de turmă. Oamenii de știință, medicii și experții în sănătate publică vorbesc toți împotriva Great Barrington Declaration, un document care solicită reluarea vieții la normalitate, în încercarea de a dezvolta imunitatea de turmă, împotriva COVID-19. Ei spun că este înșelătoare, bazată pe știința defectuoasă și periculoasă, relatează Gizmodo.

Declarația este mai mult o declarație politică decât o strategie și „pradă unei populații frustrate”, conform unei lucrări publicate miercuri și semnată de 14 organizații de sănătate publică, inclusiv Asociația Americană de Sănătate Publică.

„În loc să vindem o speranță falsă care se va întoarce în mod previzibil împotriva noastră, trebuie să ne concentrăm asupra modului de a gestiona această pandemie într-un mod sigur, responsabil și echitabil”, se arată în aceasta.