Cum îți ții copiii sub control în timpul pandemiei și-i motivezi să facă treabă în casă

de: Alexandru Puiu
03 04. 2020

Indiferent dacă stai în izolare sau carantină, această perioadă este foarte dificilă, având în vedere cât timp petreci între patru pereți. Cea mai dificilă este însă pentru copii dornici de distracție și părinți care trebuie să le dedice atenție.

În timpul pandemiei, foarte mulți oameni stau în casă perioade îndelungate de timp și fac eforturi pentru a-și menține un nivel sporit de igienă, începând cu spălatul pe mâini cel puțin 20 de secunde. Pentru a face și niște bani, mulți oameni lucrează de acasă, dar când ai copii, este dificil să calculezi un echilibru între activitățile pe care trebuie să le faci pentru muncă și atenția pe care trebuie să le-o aloci micuților.

Din acest motiv, pe internet au apărut tot mai multe postări de la oameni care caută soluții creative la o situație neplăcută. Nu de alta, dar în funcție de vârsta copiilor, este destul de dificil să le explici ce înseamnă pandemie, de ce trebuie să stea în casă și, mai ales, de ce trebuie să nu se mai vadă cu prietenii apropiați.

Una dintre cele mai interesante soluții la această problemă, una care de altfel a devenit virală, vine de la Stephanie Craig. Prin intermediul postării de pe Facebook de mai jos, Stephanie a detaliat un mecanism cât se poate de eficient pentru a-și ține copilul sub control și, în același timp, pentur a-l motiva să execute sarcini în casă.

Ea a creat un mecanism de a-l răsplăti pe băiat cu bani de Monopoly, pentru fiecare activitate. Îți cureți camera, primești 20 de dolari, speli vasele primești zece dolari, ștergi praful, primești cinci dolari și tot așa.

Cu banii respectivi de la Monopoly, pe care mama îi înmânează după fiecare operațiune, micuțul își poate cumpăra bomboane, floricele, timp în fața televizorului sau pe Xbox. Sistemul pare infailibil și a câștigat sute de mii de fani în fiecare colț al mapamondului.