Cum exporți fotografiile din Google Photos, acum că Google te taxează pentru ele

Cum exporți fotografiile din Google Photos, acum că Google te taxează pentru ele

Fie că vrei să-ți faci o copie de siguranță a amintirilor pe o unitate fizică, fie că ești interesat de comutarea serviciile cloud, s-ar putea ca exportarea bibliotecii Google Photo sa fie problematică.

Indiferent de motivele pentru care ai ales să exporți fotografiile din Google Photos, Google are deja un instrument puternic pentru a accesa, descărca și realiza fotografiile sau datele și a le muta oriunde vrei.

Serviciul se numește Google Takeout și îl poți utiliza pentru a descărca o copie a datelor tale din Google Photos.

Cum exporți fotografiile din Google Photos

Acest proces este cel mai ușor de gestionat de pe computer, mai degrabă decât de pe telefon sau tabletă.

 1. Mai întâi trebuie să deschizi Google Takeout din browserul tău web.
 2. Asigură-te că ești conectat la contul tău Google.
 3. Alege ce categorii de date cu caracter personal vrei să exporți.
 4. Sub selecția Google Photos, poți da click pentru a obține informații despre formatele pe care le vei exporta și poți selecta doar anumite albume de exportat.
 5. Odată ce ai terminat selecția, derulează până în partea de jos a paginii și dă click pe butonul albastru pentru pasul următor.
 6. Sub Metoda de livrare, alege cum vrei să primești materialele exportate.
  Opțiunile includ Drive, Dropbox, OneDrive, Box sau un link de descărcare pe mail.
 7. Sub Frecvență, alege dacă vrei să efectuezi un export unic sau dacă vrei să exporții la un interval regulat, începând de la fiecare două luni până la un an.
 8. Sub Tipul și dimensiunea fișierului, alege dacă vrei ca materialele exportate să fie sub forma unui fișier .zip sau .tgz.
 9. Sub dimensiune, alege cât de mare dorești să fie fișierele exportate. Fișierele mai mari de 2 GB vor fi împărțite în descărcări separate.
 10. Apasă pe pe Creați export.
 11. Poți vizualiza progresul exportului sau anula exportul în acest ecran final. De asemenea, poți vedea un raport al exporturilor anterioare Google Takeout sau poți începe un nou export.

Deși întreg procesul a fost împărțit în mai mulți pași detaliați, este destul de rapid și ușor de folosit.

Acum, când Google a anunțat că va începe să taxeze pentru stocarea Google Photos după un anumit prag, mulți oameni își cântăresc opțiunile de stocare a fotografiilor.

Singurul subset de utilizatori Google Photos care nu vor fi taxați pentru spațiul de stocare suplimentar Google Photos sunt proprietarii actuali de Pixel.

Telefoanele Google Pixel sunt, fără îndoială, cele mai bune telefoane cu cameră de pe piață, iar acest beneficiu poate convinge mai mulți cumpărători de telefoane Android să opteze pentru un Pixel 4a, 4a 5G sau 5 pentru următorul lor dispozitiv.

Alte opțiuni pentru echipamente

Dacă vrei o copie de rezervă fizică pentru fotografiile tale digitale la care să ai acces imediat, poți opta pentru o soluție de stocare SSD sau NAS.

Însă dacă decizi să încerci o soluție alternativă de stocare în cloud, ai putea lua în considerare Amazon Photos, Dropbox sau Microsoft OneDrive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: