Spațiul pe OneDrive nu mai mai este nelimitat pentru nimeni

Spațiul pe OneDrive nu mai mai este nelimitat pentru nimeni

De aproximativ un an am primit avertismente legate de eliminarea spațiului nelimitat pe OneDrive. Cei de la Microsoft au pus în aplicare acel plan.

Într-o perioadă în care spațiul de stocare în cloud continua să fie destul de scump, Microsoft a luat o decizie care s-a dovedit la scurt timp a fi neinspirată. Era vorba de introducerea unui spațiu de stocare nelimitat în cloud pentru o valoare modică. Cei care se abonau la Office 365 au putut profita de această ofertă fără măcar să plătească vreun ban în plus.

După câteva luni de entuziasm din partea comunității de utilizatori, aceștia au fost dezamăgiți să afle că totul a fost doar un vis frumos. În loc să introducă un nou plan de plată prin care să taxeze în plus indivizii care au nevoie de foarte mult spațiu, conceptul de nelimitat a fost eliminat în întregime și fără drept de apel. Decizia a fost luată după ce mai mulți utilizatori au început să găzduiască colecții stufoase de filme online. Unii aveau chiar și 75TB în cloud. Din acest motiv, oficialii gigantului din Remdond au afirmat că proiectul lor nu este sustenabil pe termen lung și că toți utilizatorii trebuie penalizați.

Până și persoanele cu conturi gratuite care aveau 15GB de spațiu au ajuns să poate utiliza doar 5GB. Utilizatorii de conturi cu spațiu nelimitat vor avea de acum înainte doar 1TB de spațiu în care să se încadreze. Nu mai există nici planuri intermediare de 100 de 200GB care să poată fi achiziționate de către utilizatori.

Propagarea noilor modificări a fost anunțată de aproximativ un an, dar abia cu 1 martie luna aceasta a fost pusă în practică. În următoarele zile, schimbările ar trebui să ajungă la toate persoanele cu conturi de OenDrive. Cei care ocupă în cloud la această oră mai mult de 1TB, au trei luni să-și descarce fișierele offline. După acea perioadă, conturile vor fi blocate pentru 6 luni. În definitiv, dacă nu vă grăbiți să vă salvați fișierele din OneDrive pentru a vă încadra în noua limită, s-ar putea să fiți nevoiți să faceți o cerere și să așteptați să vă fie aprobată pentru a recâștiga accesul la cont.

Citește și: