Google Pixel 5, oficial: de ce este cel mai bun telefon cu Android, mai ieftin decât concurența

Google Pixel 5, oficial: de ce este cel mai bun telefon cu Android, mai ieftin decât concurența

În cadrul celei mai recente conferințe Google, compania americană a lansat o serie de gadgeturi. Printre ele se numără Pixel 5, cel mai nou smartphone de top al gigantului din Mountain View.

Dacă ești fan Android și îți dorești acces în permanență la cea mai recentă versiune a sistemului de operare creat de Google, ar fi bine să-ți iei un Google Pixel 5. Cel mai nou telefon al companiei americane bifează o grămadă de particularități pentru a-l face cât se poate de atractiv, inclusiv un preț mai mic.

În timp ce un Galaxy S20 sau iPhone 11 Pro gravitează în jurul a 1000 de dolari, noul Pixel 5 costă doar 700 de dolari. După ce a fost subiectul multor speculații în ultimele săptămâni, terminalul a fost dezvăluit aseară în mod oficial și confirmă toate zvonurile.

Google Pixel 5 este un telefon cu conectivitate 5G construit în jurul unui panou de 6 inci cu o rezoluție de 2340 x 1080 pixeli și o rată de reîmprospătare de 90Hz. Spre deosebire de anii trecuți în care Google lansa un terminal standard și o iterație XL, de această dată, compania s-a rezumat la un singur dispozitiv.

La fel ca în urmă cu un an, Pixel 5 are două camere principale. Una este ultra wide și folosește un senzor de 16 megapixeli, în timp ce a doua, principală, se rezumă la 12 megapixeli. Autentificarea biometrică se realizează printr-un senzor de amprentă, iar autentificarea facială a dispărut.

Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 765G cu 8GB RAM. Acumulatorul integrat este de 4000 mAh, semnificativ mai mare decât în celelalte generații. Se poate încărca wireless, iar dacă îți cumperi o pereche de căști Pixel Buds, le poți încărca de la telefon, tot wireless. Este rezistent la apă, iar în funcție de preferința personală îl poți cumpăra pe negru sau verde salvie. Prețul este de 700 de dolari pentru versiunea de 128GB, fără posibilitate de upgrade.