Samsung a lansat un SSD extrem de rapid care costă cât un salariu de lux

Samsung a lansat un SSD extrem de rapid care costă cât un salariu de lux

Dacă așteptai de mult să pui mâna pe un SSD extern, dar erai în așteptarea unuia încărcat de superlative absolute, Samsung X5 s-ar putea să-ți potolească setea de viteză.

Pasionații de tehnologie știu de mult timp că Samsung are în portofoliu cele mai rapide și populare SSD-uri pe care le poți cumpăra pentru un upgrade semnificativ de performanță la desktop sau laptop. Aceiași sud-coreeni oferă și niște soluții extern foarte atractive, dar este prima oară când au decis să ofere un model dedicat norocoșilor cu porturi Thunderbolt 3.

Noul model este intitulat Samsung Portable SSD X5 și ascunde la interior un SSD pe tehnologie NVMe. Dacă nu era evident, acesta este dedicat profeioniștilor și creatorilor de conținut pentru care contează în fiecare secundă în momentul în care transferă niște randări sau efectuează un backup.

În contextul în care oferă o viteză de citire de 2800MB/s și de scriere egală cu 2.300 MB/s, singura sa limitare va veni de la sistemul tău. Dacă nu vei profita la maxim de acele valori, e din cauza faptului că nu ai un mediu intern de stocare suficient de rapid. Ca referință, viteza maximă de scriere este de 2.100 MB/s dacă optezi pentru versiunea de 500 GB.

Samsung Portable SSD X5 are nevoie de un port Thunderbolt 3 pentru a funcționa în parametri. Deși îl conectezi la un port USB C, gadgetul nu este compatibil înapoi cu cu USB 3.0 sau USB 2.0. Dacă vrei să transferi un fișier de 20GB în aproximativ 12 secunde, conform specificațiilor oficiale, îți trebuie un MacBook din ultimii doi ani sau sau PC cu Thunderbolt 3.

Atrăgătorul SSD are o greutate totală de 150 de grame și include la interior un cadru pentru rezistență la șocuri și disipare a căldurii. Criptarea hardware a datelor pe 256biți cu AES este de asemenea inclusă.

În privința prețurilor la care trebuie să te aștepți începând cu 3 septembrie, X5 te va costa 400 de dolari pentru 500 GB de spațiu, 700 de dolari pentru 1 TB și 1.400 de dolari pentru 2 TB. Fiecare exemplar comercializat are o garanție de trei ani.

Citește și: