Google Photos începe să te coste: funcțiile de bază care vor fi pe bani

Google Photos începe să te coste: funcțiile de bază care vor fi pe bani

De mulți ani, Google Photos a devenit sinonim cu găzduirea gratuită a fotografiilor, pe un spațiu virtual nelimitat. Acest lucru se va schimba în curând.

Dacă ai fost de părere că Google Photos a fost și va rămâne un serviciu gratuit oferit de gigantul din Mountain View, te-ai înșelat. La câțiva ani după ce a început să-ți găzduiască toate imaginile, bune, rele, multe sau puține, compania americană a decis că-ți va cere bani pentru asta.

Începând cu 1 iunie 2021, vei fi nevoit să plătești pentru un abonament la Google One dacă plănuiești să faci copii de siguranță la un volum de date mai mare de 15GB, fotografii și clipuri video. Ca referință, valoarea respectivă este semnificativ mai mare decât cei 5GB pe care Apple ți-i pune la dispoziție gratuit în iCloud, dar diferența este că Apple nu ți-a promis niciodată că-ți va stoca toate imaginile gratuit, cum a făcut-o Google. 

Anunțul legat de schimbarea aferentă serviciului Google Photos a fost anunțată pe blogul oficial al companiei. Când vine vorba de cei 15GB puși la dispoziție gratuit de Google, aceia nu vor fi însă dedicați doar fotografiilor și filmărilor tale făcute cu telefonul. În schimb, din același spațiu vor fi scăzute documentele tale din Google Workspace.

Când ai depășit pragul de 15GB sau te apropii să-l depășești, vei fi invitat călduros să plătești pentru acest privilegiu prin plata unui abonament la Google One.

Pentru o perioadă de timp limitată dar necunoscută, conținutul media urcat până la 1 iunie 2021 pe Google Photos la ”calitate înaltă” nu va fi afectat, fiindu-ți oferit timp să iei o decizie informată pe acest subiect. Mai mult decât atât, dacă ai făcut efortul să-ți cumperi orice smartphone din seria Google Pixel, acest anunț nu ți se aplică ție. Vei continua să ai posibilitatea urcării de fotografii și clipuri în cantitate nelimitată pe serverele Google fără niciun cost. Pentru toți ceilalți, prețul Google One este de 2 dolari pe lună pentru 100GB de spațiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: