Bogații lumii au cu totul alte strategii de protecție împotriva epidemiei care a speriat planeta
Pentru bogați, problemele care afectează locuitorii obișnuiți ai planetei nu par chiar atât de grave, nici măcar epidemia recentă care a ucis deja mii de oameni.
Dacă tu te speli pe mâini și umbli cu dezinfectantul pentru mâini în buzunar în metrou sau autobuz, cei mai bogați oameni de pe planetă folosesc alte metode de protecție, ceva mai costisitoare.
De la măști de protecție scumpe, la călătorii cu avioane private și până la beneficierea de niște servicii medicale VIP, toate aceste mjiloace îi ajută pe cei bogați să evite ceva mai ușor contractarea coronavirusului.
Avem exemplul lui Gwyneth Paltrow. Actrița a pus pe Instagram o fotografie din timpul unei călătorii spre Săptămâna Modei din Paris în care purta pe față o mască de protecție. Totuși, nu e vorba despre clasica mască chirurgicală de unică folosință pe care o vezi pe fețele oamenilor obișnuiți care încearcă să se protejeze de gripa comună sau coronavirus. În schimb, aceasta poartă o mască neagră pentru bogați, creată de compania Airinum, cu cinci straturi de filtrare. Prețul uneia este între 69 și 99 de dolari.
Cei bogați se protejează mai ușor de coronavirus
Mijloacele de transport în comun sunt unul dintre cele mai periculoase medii atunci când vine vorba de contractarea unor virusuri. Pentru că ești nevoit să stai destul de aproape cu persoane care ar putea fi infectate, riscul este destul de mare.
Bogații planetei și-au dat și ei seama de asta, așa că aleg să renunțe la zborurile comerciale și să apeleze, în schimb, la avioane private pentru a ajunge dintr-un punct în altul.
Avem exemplul companiei Southern Jet, care oferă zboruri private cu avioanele sale. O călătorie între Florida și New York costă aproximativ 20.000 de dolari. Chiar dacă prețul este unul mare, asta nu reprezintă o problemă pentru cei mai bogați dintre noi. De altfel, compania a încercat să atragă clienți prin sitagma: „Evită coronavirusul printr-un zbor privat”. Directorul de vânzări al companiei a menționat că cererea a crescut destul de mult pentru serviciile sale.
Pentru că spitalele sunt de evitat dacă încerci să eviți contractarea unor virusuri, cu ceva bani poți avea acces la servicii medicale separate de cei bolnavi. Avem exemplul unei companii care oferă servicii medicale de tip concierge. Acestea constau, de fapt, în camere de urgență VIP sau servicii medicale la domiciliu, pentru un abonament de 8.000 de dolari pe an.
Dr. Ben Stein, directorul Sollis, o companie care oferă astfel de servicii, spune că cererile pentru abonamente au crescut de la izbucnirea epidemiei de coronavirus.