Au traversat Europa pe biciclete: cum au reușit să parcurgă peste 2.000 de kilometri cu o abordare unică

de: Paula Artin
16 09. 2020

Ben Brown și Austin Oliver sunt doi tineri care au pornit în misiunea de a dovedi că ciclismul pe distanțe lungi poate merge mână în mână cu o dietă vegană.

Cei doi se recuperează după expediția de 40 de zile cu bicicleta în toată Europa, acoperind 2.000 de kilometri în opt țări și supraviețuind cu o dietă pe bază de plante zi după zi.

Cursa a fost desfășurată în sprijinul Amazon Appeal al WWF, iar pe parcursul ei au strâns peste 2.300 de lire sterline, adică 2.493 de euro, depășind ținta inițială de 2k.

Se numesc “Going Green Team”, iar cei doi au planificat să parcurgă cu bicicleta tot drumul de la Londra la Budapesta în 40 de zile. Și au reușit, în cea mai mare parte.

Au plecat pe 4 august. Dar, din cauza restricțiilor de călătorie din Ungaria, au fost nevoiți să termine ultima etapă a călătoriei mergând cu bicicleta direct peste Alpi, pe un teren dificil spre Italia, ajungând în Veneția.

Călătoria a fost filmată în întregime și încărcată pe canalul Youtube al lui Ben, cu videoclipuri săptămânale în care era prezentat progresul lor.

100% verde, de la mâncare la transport și îmbrăcăminte

De-a lungul călătoriei lor, Ben și Austin s-au asigurat, de asemenea, că vizitează proiecte de construcții durabile în Europa care ajută la combaterea schimbărilor climatice, deoarece Ben este student la arhitectură în Marea Britanie.

Pentru o călătorie atât de lungă, echipa susține că au avut nevoie de îmbrăcăminte activewear pe care să o poată “purta iar și iar”. În conformitate cu acreditările lor verzi, au fost sponsorizați de marca ecologică Organic Basics.

Ben consideră călătoria ca fiind un eveniment “life changing” și spune că nu numai că sunt mândri că au strâns o sumă substanțială pentru a proteja pădurea tropicală amazoniană, dar au dovedit și că atletismul și veganismul pot fi o combinație reușită.

“Urmarea unei diete vegane în călătorie a fost mult mai ușoară decât ne așteptam”, spune Ben pentru Euronews Living.

“Fiecare țară pe care am vizitat-o avea opțiuni vegane grozave. Am reușit să ne furnizăm în mod adecvat aportul nutrițional de care aveam nevoie pentru a finaliza această provocare folosind doar o dietă pe bază de plante. Am mâncat o mulțime de tocănițe cu fasole și leguminoase, favoritul fiind o fiertură de năut și cartofi dulci”.

Ce este Amazon Appeal?

Până în prezent, s-au strâns puțin peste 41.500 de lire sterline în total pentru Amazon Appeal. Ținta este de 50.000 de lire sterline, despre care WWF susține că va echipa și pregăti grupuri de voluntari pentru combaterea incendiilor forestiere din pădurea amazoniană.

În timp ce lumea se concentrează asupra pandemiei, guvernul brazilian a propus noi legi prin care este încurajată defrișarea Amazonului, potrivit WWF.

Oamenii de știință avertizează că nu mai există prea mult timp înainte ca Amazon să ajungă la stadiul în care va începe să se degradeze și să nu mai funcționeze ca o pădure tropicală. Fiecare hectar defrișat îl împinge mai aproape de limită și riscă să provoace schimbări climatice catastrofale.

Împreună cu organizațiile locale din Brazilia, WWF sprijină comunitățile indigene să-și apere teritoriile și drepturile funciare, pe fondul incendiilor.

Banii strânși prin intermediul Amazon Appeal vor ajunge, de asemenea, la comunitățile locale pentru a le ajuta în lupta lor împotriva Covid-19 și pentru a contribui la campanii pentru încetarea imediată a defrișărilor și mineritului în Amazon.