Anunț de maximă importanță de la Auchan: se întâmplă cu alimentele care ajung la români

de: Andrei Simion
07 08. 2020

Auchan s-a remarcat în aceste zile cu un anunț deosebit de important pentru toți românii. Momentul reprezintă un punct de cotitură în abordarea retailerului.

August ar putea deveni o lună extrem de importantă în istoria locală a Auchan. Retailerul a anunțat proiectul „Zero Risipă”. Așa cum îi zice numele, compania vrea să limiteze cât se poate de mult risipa de alimente practicată și în România, dar și la scară globală.

Proiectul anunțat acum de Auchan permite o mai bună valorificare a alimentelor cu un ciclu de viață redus. Totodată, oferă clienților avantajul unor prețuri mai mici, la numeroase produse proaspete și de larg consum.

Cum vrea Auchan să reducă risipa de alimente?

Auchan susține că folosește soluții IT care permit identificarea automată a alimentelor care se apropie de termenul limită de valabilitate, dar care încă sunt în perfectă stare de consum conform legislației, precum și etichetarea acestora cu noul preț redus.

Produsele cuprinse în acest proiect vor fi special semnalizate prin etichete galbene și expuse în zone dedicate din magazine. Astfel, clienții au posibilitatea de a le repera cu ușurință și de a achiziționa la prețuri reduse.

Auchan a anunțat acest program pentru toate hipermarketurile din București, conform Wall-Street.ro. Urmează să fie implementat, în următoarele săptămâni, la nivelul tuturor celor 33 de hipermarketuri Auchan din România.

E bine să știi și că implementarea acestui proiect vine ca o soluție la impactul imens pe care risipa alimentară îl are asupra mediului înconjurător. Potrivit studiilor Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, anual, la nivel global, 1,3 miliarde de tone de mâncare sunt aruncate. În România, o treime din alimente ajunge la gunoi.

Deocamdată, produsele incluse în program sunt cele ambalate. Fac parte din categoriile Brânzeturi, Mezeluri, Lactate, Congelate, Sărate, Dulciuri, Alimentație Specială și Animalier. Va fi extins și spre alte segmente de alimente, în viitor.