Tehnologia care poate distruge cea mai consumată industrie de pe internet

de: Teodora Tudosie
30 05. 2019

Netflix e un vârf de lance în video streaming, în timp ce Amazon domină comerțul online, iar Twitter încă are o bază solidă de utilizatori. Totuși, acestea au concurență serioasă de la platformele pentru adulți. Și acum această industrie ar putea avea probleme mari.

Acum ar exista un instrument prin care actrițele din filmele de pe site-uri dedicate adulților ar putea fi găsite pe rețelele sociale. Instrumentul ar funcționa cu ajutorul recunoașterii faciale și ar compara imaginile extrase din videoclipuri cu fotografiile femeilor de pe social media.

Informația vine dintr-o postare pe Weibo, rețeaua socială chineză. Cel care susține că a creat un asemenea instrument spune că a reușit să identifice peste 100.000 de actrițe din industria asta, la nivel global, prin recunoașterea facială. Totuși, utilizatorul nu a adus nicio dovadă că afirmațiile sale sunt adevărate, dar spune că va da toate detaliile săptămâna care urmează.

Motivul pentru care utilizatorul Weibo ar fi dezvoltat instrumentul ar fi unul simplu. Voia ca bărbații să poată verifica dacă iubitele sau soțiile lor au jucat vreodată într-un astfel de film. Totuși, posibilitatea ca identitatea acestor femei să fie făcută publică ar putea dăuna industria asta.

Recunoașterea facială folosită pentru identificarea actorilor

Instrumentul ar putea fi pe bune. Cu ajutorul unor cunoștințe de programare și machine learning, tehnologia ar putea fi, teoretic, dezvoltată. Totuși, tot procesul ar fi extrem de lung și ar avea nevoie de computere foarte puternice.

Toată povestea a ajuns și pe Twitter, iar reacțiile utilizatorilor au fost preponderent negative. Mulți au considerat că recunoașterea facială folosită în acest scop drept hărțuire îndreptată către femei. De asemenea, unii susțin că folosirea inteligenței artificiale pentru a dezvolta un asemenea program nu este nici etică. Și, probabil, nici legală. Ar fi mai mult o modalitate de supraveghere și control.

Încă o dată vedem însă că tehnologia poate avea și scopuri bune, dar mai ales unele nefericite. Ține însă de utilizator cum e folosită, așa cum a fost cazul cu clipul tras în Tesla.