Nokia și OnePlus, criticate pentru agresivitatea față de aplicațiile de pe telefon

de: George Stanciu
15 01. 2019

Nokia și OnePlus sunt liderii într-un top care nu le face prea multă cinste și care se referă la modul în care telefoanele se descurcă cu aplicațiile păstrate în fundal.

Telefoanele au învățat cum să se descurce cu aplicațiile pe care le rulezi în activitățile de zi cu zi. Când intri în meniul de aplicații recente, s-ar putea să descoperi 10, 20 sau poate chiar și mai multe aplicații deschise și rămase acolo. Android le păstrează în fundal, astfel încât să ai acces rapid la ele când le redeschizi.

Desigur, Android e un termen general, pentru că fiecare producător are propriile moduri în care se ocupă de aplicațiile rămase în fundal. Unele telefoane vor să-ți ofere o durată de viață a bateriei mai lungă, așa că sunt mai agresive față de aplicații. În acest top, pe primele locuri se află Nokia și OnePlus, criticate de cei de la Unbrandroid.

Opt producători de telefoane au fost testați, iar ordinea, de la cel mai neprietenos la cel mai prietenos cu aplicațiile de fundal, este următoarea: Nokia, OnePlus, Xiaomi, Huawei, Meizu, Sony, Samsung și HTC. Cel mai bun pare să fie sistemul de operare Android stock, fără alte modificări.

Sistemul de power management al Nokia pare să fie obținut de la o companie terță, Evenwell, și este ”turnat” în software. Acesta oprește automat orice aplicație, dacă a rulat 20 de minute în fundal, indiferent despre ce aplicație vorbim sau dacă i-ai oferit permisiunea de a rula în fundal.

OnePlus are limite destul de severe în ceea ce privește aplicațiile din fundal, astfel că trebuie să activezi manual diverse setări pentru ca telefonul să se comporte normal. În plus, anumite setări dispar când faci update de soft, așa că trebuie să o iei de la capăt în urma unui asemenea eveniment.

Aici poți consulta rezultatele tuturor testelor, ca să afli cine și ce probleme are cu aplicațiile de fundal.