14 ian. 2019 | 16:06

Când se lansează Nokia 9, primul telefon cu cinci camere

ACTUALITATE
Când se lansează Nokia 9, primul telefon cu cinci camere

Nokia 9 e așteptat cam cum aștepți o ciudățenie de la circ. Are cinci camere foto principale și fie doar pentru atât tot merită atenție. Acum știm când va fi lansat.

De peste un an se vorbește despre Nokia 9. Inițial era așteptat la final de 2017. Câteva luni nu a mai apărut niciun zvon, iar în decembrie 2018 a ajuns pe internet un video care pare oficial și care prezintă atuurile telefonului.

Mai nou, a apărut informația conform căreia Nokia 9 va fi lansat în ultima săptămână din ianuarie. Asta înseamnă că va fi adus la MWC 2019, dar că HMD Global îi va dedica un eveniment special. Altfel, e pregătită și o versiune îmbunătățită pentru august 2019.

Motivul pentru care HMD Global, compania care controlează licența Nokia pe telefoane, mai lansează un Nokia 9 e că n-a reușit să pună pe acesta cel mai bun hardware. Cel care va ajunge pe piață în martie are un procesor Qualcomm Snapdragon 845, un ecran de 6 inci 2K+, 6 sau 8 GB de memorie RAM și o baterie de peste 4.000 mAh. Totuși, Qualcomm are un cip mai bun: Snapdragon 855, care va ajunge pe Samsung Galaxy S10.

Vestea și mai bună pentru Nokia 9 e că va fi mai ieftin decât ce propune concurența. Astfel, prețul de bază va fi de sub 900 de dolari (sub 800 de euro, în Europa). Sigur, cea mai mare surpriză va fi performanța foto. Dacă nu e atât de important procesorul, ansamblul de cinci camere trebuie justificat și prin performanță, nu doar prin nume.

HMD Global, prin Nokia 9, încearcă să aducă în atenția publicului brandul PureView. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost folosit de Nokia pentru telefonul cu cameră de 40 megapixeli. Totuși, atunci a fost vorba de un telefon Symbian și, un pic mai târziu, de unul cu Windows Phone. Odată cu Nokia 9, PureView ajunge pe Android și prima schimbare e așteptată la aplicația camerei foto.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele