Hackingul a devenit sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord
Hackingul poate fi o activitate bănoasă, iar Coreea de Nord a descoperit asta și profită de abilitățile cetățenilor săi ca să genereze venituri importante.
Coreea de Nord a obținut în jur de 2 miliarde de dolari datorită atacurilor cibernetice „ample și tot mai sofisticate” pentru a fura din bănci și din schimburile de criptomonedă. Cel puțin 35 de atacuri raportate în 17 țări au fost legate de Coreea de Nord.
Phenianul „a folosit spațiul cibernetic pentru a lansa atacuri tot mai sofisticate în scopul de a fura bani de la instituțiile financiare și din schimburile de criptomonedă pentru a genera venit”.
Tot spațiul cibernetic este folosit de coreeni și pentru a spăla banii furați. Acești hackeri nu acționează de capul lor, ci la comanda autorităților, iar banii furați nu sunt folosiți pentru a-și cumpăra mașini luxoase și vile cu trei etaje, ci sunt folosiți pentru programele de dezvoltare a armelor de distrugere în masă.
Hacking pentru arme nucleare
Potrivit raportului ONU, „hackerii din Coreea de Nord, mulți operând sub conducerea Biroului general pentru recunoaștere, au adunat bani pentru programele armelor de distrugere în masă, cu venituri estimate până la 2 miliarde de dolari”.
Experiții susțin că țara condusă de Kim Jong Un a investit semnificativ de multe resurse în dezvoltarea unor atacuri cibernetice sofisticate și crearea unei rețele robuste de hackeri care reușește să evite sancțiunile impuse de Națiunile Unite și de SUA.
Coreea de Nord a încercat să scape de sancțiunile impuse de Statele Unite ale Americii, iar acesta a fost un subiect de discuție între Kim Jong Un și Donald Trump, însă se pare că nu s-au înregistrat progrese în această privință.
Administrația Trump a declarat că nu poate renunța la restricții până când nu poate verifica dacă au renunțat la armele nucleare, în timp ce Phenianul a spus că speră ca sancțiunile să fie eliminate treptat.