Donald Trump folosește meme cu Game of Thrones iar HBO nu e de acord

Donald Trump folosește meme cu Game of Thrones iar HBO nu e de acord

Game of Thrones este serialul momentului. A bătut recordurile de rating ale HBO, iar Donald Trump pare să profite de asta.

HBO i-a cerut din nou lui Donald Trump să nu mai folosească meme cu Game of Thrones pe Twitter ca modalitate de a trimite mesaje politice.

Cererea a venit în urma unei noi postări de pe Twitter a președintelui american. Tweet-ul făcea trimiteri la raportul legat de investigația asupra legăturilor dintre campania sa electorală pentru alegerile în 2016 și Rusia. Fontul folosit în postarea lui Donald Trump este exact cel pe care celebrul serial îl folosește.

HBO a emis o declarație care, în esență, îi cere președintelui american să se oprească. „Deși înțelegem entuziasmul pentru Game of Thrones, acum că ultimul sezon a sosit, preferăm totuși ca proprietatea noastră intelectuală să nu fie folosită în scop politic”, a declarat un purtător de cuvânt de la HBO pentru Bloomberg.

Donald Trump s-a mai folosit de imaginea Game of Thrones

Aceasta nu este prima dată când Trump se folosește de imaginea serialului. În noiembrie 2018, președintele a folosit același font pentru o altă postare pe Twitter. A adaptat atunci sloganul casei Stark din serial, „Winter is coming”. Se referea atunci la sancțiunile impuse Iranului.

Nu este prima dată nici când HBO spune în mod public că nu e de acord cu practicile lui Trump în ceea ce privește serialul Game of Thrones. Compania a recurs și ea la o postare pe Twitter, îndreptată în mod evident către președintele Trump. „Cum zici «utilizarea greșită a mărcii înregistrate» în Dothraki?”, a postat compania pe contul oficial.

Cel mai probabil, Donald Trump profită de celebritatea serialului pentru a mai câștiga popularitate. Pe de altă parte, Game of Thones este, în esență, un serial despre eliminarea adversarilor politici, deci ar putea fi și o modalitate prin care președintele vrea să inspire autoritate.

Citește și:
Sursa: The Verge