Google pregătește tranzacția surpriză prin care chiar să se bată cu Apple
Google stă cu ochii pe dispozitivele inteligente ale Fitbit. Compania-mamă a americanilor, Alphabet, ar vrea să cumpere compania specializată în brățări inteligente și ceasuri smart.
Compania-mamă a Google, Alphabet, ar fi interesată să cumpere Fitbit, susține surse apropiate citate de Reuters. Ar fi o tranzacție surpriză, prin care Google caută să devină un jucător puternic în zona ceasurilor și a brățărilor inteligente.
Google a tot anunțat că va lansa produse de acest fel, dar se pare că lucrurile nu au avansat precum și-au dorit. Un astfel de dispozitiv, construit pe tehnologia OS Wear, a fost lansat, dar n-a avut succes. Acum vor să ia de-a gata o felie din această industrie.
Nu e clar dacă se va ajunge și la o înțelegere, iar prețul cu care Google ofertează Fitbit nu e cunoscut. Dar americanii au interes în această zonă.
De ce vrea Google să cumpere Fitbit
Imediat după apariția informației potrivit căreia Google stă cu ochii pe Fitbit, acțiunile companiei producătoare de ceasuri și brățări inteligente au crescut. Dacă tranzacția s-ar încheia, atunci grupul Alphabet ar deveni un jucător important în industria accesoriilor inteligente de mână care monitorizează aproape totul.
Google caută, de fapt, să concureze împotriva Apple. Compania lui Tim Cook a lansat recent o nouă versiune de ceasuri inteligente. Pe când Google a tot întârziat să-și lanseze un ceas inteligent. A dezvoltat tehnologia necesară, dar a venit cu un produs care n-a avut succesul urmărit.
Dacă va reuși să cumpere Fitbit, atunci Google ar putea deveni un competitor important pentru Apple în zona monitorizării sănătății și pe piața aplicațiilor de fitness. Ar fi un câștig și pentru Fitbit, companie care nu se poate bate acum cu giganți pentru Apple. Practic, tehnologia dezvoltată până acum de oamenii de acolo ar conta mai mult în piață.
Numai că Google ar putea pune mâna și pe altceva mult mai important. Fitbit a reușit, prin intermediul dispozitivelor care măsoară somnul, ritmul cardiac, orele de activitate și altele, să culeagă date extrem de importante despre obiceiurile oamenilor. Din martie 2017 și până în prezent, Fitbit a reușit să culeagă date despre obiceiurile de somn ale clienților săi din nu mai puțin de șase miliarde de nopți.
E o mină de aur pentru cei care vor să performeze în zona brățărilor și a ceasurilor inteligente. Sunt dispozitive care monitorizează obiceiurile oamenilor neîntrerupt, pe parcursul tuturor celor 24 de ore dintr-o zi. Și Google știe acest lucru.
Fitbit are birouri și în România, unde lucrează peste 200 de angajați. Are la București un centru de dezvoltare software, înfiinţat după ce americanii au cumpărat în 2017 Vector Watch.