Ford și McDonald’s vor să protejeze mediul cu ajutorul cafelei și nu e o glumă

de: Ciprian Ioana
04 12. 2019

Ford este un gigant în industria auto, iar despre McDonald’s se poate spune același lucru în zona fast-food. Cele două companii își dau mâna pentru protejarea mediului, iar soluția găsită e bazată….pe cafea.

Când auzi de un parteneriat între Ford și McDonald’s, doi giganți din zone total diferite, parcă îți dă ceva cu virgulă. Dacă mai adaugi și combaterea schimbărilor climatice și aroma de cafea, pare că lucrurile chiar nu se mai leagă deloc.

Ei bine, nu e chiar așa.

Constructorul auto american susține că vrea să limiteze efectele negative cauzate de schimbările climatice cu ajutorul cafelei de la McDonald’s. Mai exact, cu ajutorul resturilor de cafea. Adică acele resturi uscate rezultate din procesul de prăjire a cafelei. Seamănă cu un fel de rumeguș, dar inginerii Ford susțin că acele resturi sunt extrem de utile.

Și au venit cu soluția.

Cum salvează Ford și McDonald’s mediul cu ajutorul cafelei

Producătorii auto sunt mari poluatori și se confruntă acum cu reguli extrem de stricte privind emisiile de CO2. Pentru a respecta țintele impuse, toți caută soluții care mai de care mai diverse. Ford susține că resturile de cafea pot fi folosite cu succes la fabricarea de piese auto.

Iar metoda ar fi una simplă, susțin americanii. Constructorul adună tonele de „rumeguș” rezultate după prăjirea cafelei la McDonald’s, le prelucrează într-un laborator și apoi le transformă în bioplastic. Din care sunt fabricate apoi piese auto, precum faruri sau alte componente.

Parteneriatul vine într-un moment în care toți producătorii auto sunt obligați să respecte reguli stricte antipoluare. De asemenea, trebuie să-și reducă emisiile de gaze considerabil. Ford susține că transformarea resturilor de cafea în piese auto este doar una dintre soluții. Nu e una care va produce o revoluție, dar e un semnal că se poate.

Ford și McDonald’s susțin că resturile de cafea sunt încălzite la temperaturi ridicate, mixate cu alte elemente din plastic și aditivi și apoi transformate în paleți de diverse forme. Rezultatul: piese auto care care consumă cu 25% mai puțină energie în procesul de fabricare.

Ford și-a făcut un obiectiv din a folosi produse reciclate în procesul său de fabricație. Iar parteneriatul cu McDonald’s arată că se ține de cuvânt.