Truc pentru Colecțiile Google: cum adaugi un site sau o poză și de ce

de: Alexandru Puiu
21 04. 2019

Google are un volum foarte mare de informații despre tine și ești dependent de serviciile sale pe fiecare dispozitiv al tău. De aceea, ar fi bine să înțelegi mai bine la ce ajută Colecțiile Google.

La fel cum poți salva orice postare, articol, link sau poză de pe Facebook într-o colecție, Google îți oferă posibilitatea să salvezi elemente online într-un format similar. Colecțiile Google sunt departe de a fi noi și își iau bazele în rețeaua socială defunctă – Google Plus. Asta nu te împiedică însă să le folosești în continuare, atât pentru a salva conținut, cât și pentru a-ți accesa acel conținut din fiecare colț al mapamondului.

Colecțiile Google facilitează salvarea de linkuri sau imagini de pe internet într-un singur loc. Ține de tine dacă vrei ”spargi” colecțiile respective pe categorii sau albume. Implicit, este vorba doar de poze și adrese web.

În trecut, a existat o extensie pentru Google Chrome care facilita salvarea oricăror pagini web în Colecțiile Google. Între timp, aceea a fost desființată. De pe desktop sau laptop, poți salva doar fotografii rezultate din căutări Google. Este suficient să faci click pe o imagine din rezutlate și să apeși pe Adăugați în Colecții, din meniul din dreapta ei. Tot acolo, poți apăsa pe Colecții pentru a vedea rapid ce ai salvat în trecut. Alternativa este să accesezi cu orice browser adresa web google.com/save.

Pe mobile, ai un pic mai multă flexibilitate cu Colecțiile Google. După ce te-ai autentificat cu contul Google în browserul tău preferat, rezultatele la căutare pot fi salvate în colecții noi sau în unele existente. Trebuie doar să apeși pe butonul Save din partea de sub detaliile aferente unui rezultat. În cazul în care cauți un restaurant, îl poți salva în colecția sugerată ”Vreau să merg aici”, de exemplu. În final, vei ajunge la o colecție de linkuri pe care le poți accesa de oriunde.