Cum mărești textul în Google Chrome pe Android pe orice pagină

Cum mărești textul în Google Chrome pe Android pe orice pagină

Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere pentru mobile, dar nu știe multă lume că include niște funcții utile de accesibilitate.

Chiar și unele dintre cele mai populare aplicații pe care le ai instalate pe telefon incorporează funcții pe care nu le cunoști sau cu care nu ai interacționat niciodată. De cele mai multe ori, nu ai nevoie de prea multe opțiuni într-un program.

Dacă folosești un browser de internet, te aștepți să faciliteze accesarea paginilor web. Tastezi site-ul dorit, îl ai în fața ochilor după câteva momente și îți vezi în continuare de treabă.

Odată cu evoluția în vârstă sau în funcție de sensibilitățile fiecăruia, s-ar putea să fie nevoie să profiți de opțiunile de accesibilitate din programele pe care le folosești în mod regulat. În această categorie intră opțiunea creșterii dimensiunii scrisului.

În acest sens, am făcut în trecut câteva un tutorial pentru Android și iPhone. Din păcate, modificările pe care le faci la nivelul întregului sistem de operare nu se reflectă neapărat în toate aplicațiile de pe mobil. Din acest motiv, poate îți vezi contactele din agendă făr ochelari, dar atunci când încerci să citești un articol pe internet, te chinui să deslușești ce a vrut să spună autorul.

Din fericire, în cazul Google Chrome, dacă îl ai instalat pe Android, este foarte simplu să modifici dimensiunea textului pe toate paginile web pe care le accesezi. În acest sens, trebuie să faci un tap în colțul din dreapta sus pe cele trei punctulețe. În partea de jos a noului meniu, accesează secțiunea Setări printr-un tap. Din noua fereastră, te interesează zona de Accesibilitate.

Imediat, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. În partea de sus, printr-un slider, poți mări sau micșora dimensiunea textului de pe majoritatea paginilor pe care intri online. Ca să fii sigur că funcționează, poți bifa și Foțează activarea zoomului în partea de jos a ecranului. Modificările sunt aplicate în timp real.

Cum mărești scrisul în Chrome pe Android sau iPhone

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: