Cel mai bătrân bărbat din lume cu sindromul Down, aniversat: câți ani a împlinit
Datorită avansurilor științifice, oamenii cu sindromul Down au o șansă mai mare în 2019 la o viață lungă și normală. Până în urmă cu câteva decenii, aceștia nu trăiau foarte mult.
Deși oamenii cu sindromul Down au numeroase probleme în societate, nu sunt acceptați la diverse locuri de muncă sau sunt discriminați în multe alte feluri, ei au făcut progrese importante. Pot termina o facultate, se pot angaja și se pot căsători. De curând, au apărut și primele fotomodele cu aceeași afecțiune.
Kenny Cridge este unul dintre oamenii care a trăit o viață lungă și fericită cu sindromul Down, chiar dacă lume nu a fost întotdeauna alături de el. El s-a născut împreună cu o soră geamănă cât se poate de sănătoasă, în 1939. Doctorii au fost convinși că era mort la naștere și s-au preocupat doar de sora lui, până când a început să plângă. La momentul respectiv, speranța de viață pentru el a fost de 12 ani.
Între timp, a crescut și a depășit așteptările tuturor, a trăit chiar și mai mult decât sora sa. În 2008, a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână persoană cu sindromul Down din lume. Conform Asociației Sindromului Down, media de viață pentru cei care suferă de această boală este între 50 și 60 de ani. Doar în cazuri foarte rare reușesc unii oameni să atingă 70 de ani sau să depășească respectiva valoare.
Bărbatul a trăit toată viața într-un mic orășel din Regatul Unit, împreună cu mama sa. A stat în Hinton St. George în Somerset până când aceasta a decedat la vârsta de 90 de ani. După aceea, s-a mutat cu nepotul său Kevin Griffiths. În ultimii 7 ani însă a locuit într-un azil de bătrâni din Tintinhull, Yeovil, Somerset. Acolo are parte de condiții de trai foarte bune. Se bucură pentru că poate cânta la muzicuță, glumește cu ceilalți oameni din azil și mănâncă dulciuri.