Au început concedierile la Uber: cât de gravă este situația gigantului

de: Alexandru Puiu
15 10. 2019

După ce a pierdut foarte mulți bani în ultimul an, compania Uber a fost nevoită să facă un număr mare de concedieri, în mai multe sedii de pe mapamond ale gigantului.

Uber a concediat aproximativ 350 de posturi în cel mai recent set de restructurări, dintr-o serie de divizii. Conform declarațiilor oficiale, acesta este ultimul val dintr-un proces de eficientizare a activităților companiei. În ultimele luni, fost nevoiți să părăsească serviciul de ridesharing oameni de la marketing, responsabili de produs și ingineri.

Cel mai recent set de concedieri a vizat divizia de Uber Eats, marketing de performanță, departamentele de recrutare și grupul de tehnologii avansate. Acesta din urmă este responsabil de proiectele pentru mașini autonome din cadrul Uber. Au fost penalizați și cei din echipele ”global rides” și platformă. Când tragi linie, cei aproximativ 350 de angajați concediați reprezintă 1% din forța de muncă a Uber.

Aproximativ 70% dintre cei afectați de restructurare recentă sunt localizați în în America de Nord. Pe de altă parte, au avut de suferit și angajați care activează în Asia, Europa, America Latină sau Orientul Mijlociu. În total, în ultimul ani, aproximativ 1100 de persoane care au activat la Uber au rămas fără un loc de muncă, în trei valuri de concedieri. Ca să-și continue activitatea, unii angajați au fost nevoiți să se mute în alt oraș sau altă țară.

”După cum știți, pe parcursul ultimelor luni, liderii noștrii s-au uitat cu atenție la echipele lor pentru a se asigura că organizațiile noastre sunt structurate pentru obținerea de succese în următorii ani”, a explicat CEO-ul Dara Khosrowshahi într-un email trimit către angajați pe parcusul zilei de luni. ”Asta s-a reflectat în schimbări dificile, dar necesare, pentru a ne asigura că avem oameni în rolurile potrivite, în locațiile potrivite și că ne asumăm responsabilitatea pentru performanță de top.”, a continuat CEO-ul.

Ca referință, în cel de-al doilea trimestru din 2019, Uber a înregistrat pierderi de peste 5 miliarde de dolari, cea mai mare parte din sumă fiind împărțită angajaților, pentru compensare financiară în urma IPO-ului din luna mai.