Aplicația care-ți oferă cea mai simplă și sigură soluție dacă pierzi cheia de la casă

de: Daniel Ștefan
13 01. 2019

Ai avea curajul să încarci în cloud imaginea cu cheia de la casă? O aplicație prezentată la CES 2019 îți dă această posibilitatea de a face o copie virtuală a cheii tale, pe care o poți folosi apoi să multiplici cheia pierdută.

E o vreme când se vorbește tot mai mult de casele smart, de conectivitate și de sisteme de securitate avansate, acționate fie cu vocea, fie prin scanarea facială. Totuși, încă ți-ar fi greu să renunți la cheia clasică, măcar ca să fii sigur că n-o ia sistemul avansat razna.

Aplicația KeyHero nu-ți oferă nici comenzi vocale, nici scanare facială ca să-ți descui ușa de la apartament, dar îți oferă o soluție bună în cazul în care ți-ai pierdut cheia sau ai reușit performanța incredibilă de a te încuia pe dinafară.

După cum a fost prezentată aplicația KeyHero în cadrul CES 2019, ea îți scanează cheia și urcă gratuit în cloud imaginea respectivă, care este criptată printr-un link pe email sau printr-un mesaj trimis pe numărul de telefon.

Dacă vreodată pierzi cheia sau se întâmplă un alt eveniment nefericit care îți anulează orice legătură cu ea, poți folosi imaginea din cloud prin intermediul aplicației. Imaginea trebuie dusă doar la unii dintre firmele partenere cu creatorii și deținătorii cloud-ului KeyHero, pentru a-ți face altă cheie.

Cât se poate de simplu! Totuși, trebuie să ai încredere în sistemul de securitate al acelei platforme online că-ți va păstra în siguranță cheile, fără să le vadă altcineva. Scapi de grija lăcătușului și, probabil că economisești timp și bani.

Poate că în România, o astfel de aplicație ar fi inutilă, dar americanii sunt “campioni” când vine vorba de încuierea în afara casei. Gândește-te câte uși și ferestre vor fi salvate de la a fi sparte doar pentru că niște americani neatenți sau amețiți de aburii alcoolului sau de fumul marijoanei se lasă închiși pe-afară.

Vicepreședintele compania care a pus bazele acestei aplicații a precizat că doar într-un singur an sunt copiate aproape 150 de milioane de chei, ceea ce indică faptul că destui oameni continuă să se bazeze pe cheile clasice, chiar dacă în domeniu au început să-și facă intrarea tehnologii avansate ca Google Assistant.

Aplicația KeyHero o găsești în Play Store, dar nu e accesibilă în România.