Prea puțin, prea târziu: Telefonul pliabil al Samsung a fost la CES, dar nu este gata

Prea puțin, prea târziu: Telefonul pliabil al Samsung a fost la CES, dar nu este gata

În timp ce întreaga planetă a trepidat ieri la aflarea veștilor despre primul telefon pliabil, Samsung și-a adus prototipul la CES 2019, dar l-a prezentat în spatele ușilor închise.

Aproape orice redactor prezent la Las Vegas în aceste zile a avut ocazia să facă o poză cu primul telefon pliabil. Acela va ajunge pe piață în curând, vine cu specificații de top și este realizat de o companie micuță de care nu ai auzit niciodată nimic. Între timp, Samsung se chinuie de cinci ani să facă un astfel de gadget, iar versiunea prezentată la CES unui public restrâns avea probleme importante de funcționalitate.

Încercând să-și apere jucătorul local, presa coreeană a confirmat faptul că telefonul pliabil de la Samsung a fost prezent la cel mai important târg de tehnologie din prima parte a acestui an. Din păcate, privilegiații care au avut ocazia să interacționeze un pic cu el au fost dezamăgiți din cauza unor probleme structurale grave derivate, în mod previzibil, din procesul de pliere.

Un purtător de cuvânt al Samsung a confirmat că viitorul telefon al gigantului este complet plat atunci când îl desfaci în modul tabletă. Când încerci să îl pliezi însă, riști să se rupă. Ca lucrurile să fie și mai grave decât atât, indiferent cât îl țineai pliat, apăreau niște urme ostentative în dreptul pliului care nu păreau să se vindece curând. În acel context, un oficial al companiei a promis, fără să uimească pe nimeni, că inabilitatea de a-l utiliza pliat se va remediat în versiunea comercială.

Apropo de telefonul pliabil al Samsung care va ajunge în magazine, sud coreenii speră să-l lanseze într-un milion de exemplare în prima jumătate a acestui an, dacă totul funcționează cum trebuie. Prețul estimativ pentru el este de aproximativ 1.350 de dolari, o valoare departe de a fi absurdă în piața actuală a smartphone-urilor.

Citește și: