Cum vrea Samsung să revoluționeze procesoarele în următorii ani
Samsung are planuri mari în ceea ce privește procesoarele de telefoane, care ar putea trece prin schimbări mai mult decât drastice în următorii ani.
În urmă cu puțin timp, Samsung a susținut conferința anuală Foundry Forum. în Statele Unite. În cadrul evenimentului, compania sud-coreeană a dezvăluit parcursul următorilor ani în ceea ce privește evoluția procesoarelor.
Tehnologia merge acum către procesul de fabricație Low Power Plus, pe 7 nm, iar apoi urmează Low Power Early, pe 5 nanometri. Într-un final, Samsung vrea să ajungă la nodul de 3 nm, Gate-All-Around Early/Plus.
În ceea ce privește procesul de fabricație LPP pe 7 nm, acesta va fi primul de la Samsung care va folosi o soluție de litografie EUV, iar proiectul ar trebui să fie gata în a doua jumătate a anului. De aici, e doar un pas până la intrarea în producția de masă, de la începutul lui 2019. Cam la aceeași vreme, și rivalii de la TSMC vor începe producția de componente bazate pe procesul 7 nm+.
Cipurile bazate pe procesul de fabricație pe 5 nanometri vor avea un consum de energie ultraredus. De asemenea, ultimele cipuri care vor avea FinFET vor fi produse cu ajutorul procesului Low Power Early/Plus pe 4 nanometri. Acestea vor avea performanțe îmbunătățite și celule mult mai mici. Aceste proiecte vor demara în 2019, respectiv 2020.
Începând cu procesul de fabricație pe 3 nanometri, Samsung va folosi arhitectura MBCFET, de producție proprie. Procesoarele produse pe 3 nm ar trebui să intre în producție abia în 2022, așa că mai avem ceva de așteptat. În final, de reținut este că, pe măsură ce avem parte de noduri mai mici în procesul de fabricație, cipurile rezultate sunt mai puternice și, în același timp, mai eficiente energetic.