Samsung e gata să producă procesoarele viitorului

Samsung e gata să producă procesoarele viitorului

Samsung vrea să ducă tehnologia mai departe cu cele mai noi procesoare pe care le va produce, odată cu care intrăm pe teritoriul unui nou proces de fabricație.

Cele mai noi procesoare pentru telefoane folosesc procesul de fabricație pe 10 nanometri, însă Samsung anunță că este deja gata să ducă lucrurile mai departe și să producă noile cipuri LPP (low power plus), pe procesul de fabricație de 7 nm. Acestea ar urma să intre în producție curând, în a doua jumătate a lui 2018.

Compania a făcut anunțul în cadrul Samsung Foundry Forum și a declarat că noile cipuri pe 7 nm vor fi primele care vor folosi o soluție de litografie EUV. De asemenea, producătorul a lăsat să se înțeleagă faptul că primele procesoare comerciale vor ajunge la producătorii de telefoane în prima parte a lui 2019.

Astfel, n-ar trebui să ne așteptăm să vedem un telefon Samsung cu noile procesoare până la finele lui 2018, deci e exclus să vedem un Note 9 de acest fel. Rămâne de văzut dacă procesoarele vor fi gata pentru Samsung Galaxy S10, în schimb. La acel moment, ar fi o apariție bună și ar aduce o schimbare ceva mai consistentă pentru noile telefoane față de generația actuală.

Samsung are o poziție destul de bună pe piață pentru a livra această tehnologie, dar ar putea avea ghinionul să nu fie prima companie care face acest salt. Pe de-o parte, Huawei ar putea crea noul Kirin 980 pe procesul de fabricație de 7 nm, iar pe de altă parte, Apple ar avea de gând să lanseze viitoarele iPhone-uri cu procesoare A12, create tot pe noul proces de fabricație. Astfel, Samsung ar putea pierde întâietatea cu o apariție a procesoarelor în 2019.

Citește și: