Creatorii PUBG îi dau în judecată pe ”rivalii” de la Fortnite

de: George Stanciu
29 05. 2018

PUBG și Fortnite sunt unele dintre cele mai populare jocuri multiplayer disponibile momentan, iar între acestea există și rivalități.

Din anumite puncte de vedere, Fortnite și PUBG sunt jocuri extrem de similare, însă asemănările dintre acestea se opresc într-un punct, cel în care PlayerUnknown’s Battleground e mai realist, sau Fortnite e mai distractiv, așa și pe dincolo. Cert e că fiecare dintre jocuri are propria masă de fani, iar aceștia nu se sfiesc să-și recunoască superioritatea față de rivalii care nu joacă titlul potrivit.

Rivalitatea există și la nivelul companiilor, iar asta se vede în relația dintre cele două. Fortnite, spre exemplu, a introdus o variantă proprie de battle royale, în urma succesului obținut de acesta în PUBG. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care Bluehole, dezvoltatorul PlayerUnknown’s Battleground, a declarat în trecut că are îngrijorări cu privire la similitudinile dintre jocuri. Acum, compania coreeană PUBG, subsidiară a Bluehole, a intentat un proces împotriva Epic Games, în Coreea.

PUBG susține că Epic Games ar fi încălcat drepturile de autor și a depus o plângere, pentru a se stabili dacă Fortnite ar fi copiat jocul. Încă nu este clar modul în care Fortnite ar fi încălcat aceste drepturi de autor.

PUBG a reușit să vândă până acum mai bine de 40 de milioane de copii, dar nici Fortnite nu o duce rău. Popularitatea acestuia se bazează îndeosebi pe faptul că poate fi jucat gratuit. Asta nu e o problemă pentru finanțele companiei, deoarece jocul a adus încasări de 300 de milioane de dolari doar în aprilie. Mai mult, jocurile au fost portate recent și pe platformele mobile, așa că pot avea încasări și mai mari.