Fortnite riscă să se transforme într-un rai al pedofililor

Fortnite riscă să se transforme într-un rai al pedofililor

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din lume la momentul actual, însă s-ar putea transforma într-un rai pentru pedofili.

Fortnite se bucură de un val de popularitate imens în prezent, însă lucrurile s-ar putea să nu fie chiar atât de distractive pe cât par. Conform National Crime Agency, din Marea Britanie, din ce în ce mai mulți pedofili au început să-și facă veacul în acest joc, în încercarea de a atrage minori.

O mamă din Liverpool susține că fiului său, în vârstă de 12 ani, i s-au oferit 70 de dolari pentru acte sexuale. De asemenea, alți copii cu vârste de 10-12 ani vorbesc deschis despre faptul că jocul s-a umplut de pedofili. O altă femeie recomandă închiderea sonorului complet, după ce a auzit un bărbat dintr-o sesiune de joc, care îi întreba fiul dacă știe ce este sexul.

Jocul este recomandat oficial copiilor cu vârste de cel puțin 12 ani și e disponibil pe PC, PlayStation, Xbox și pe Mac. De asemenea, în App Store a devenit cea mai populară aplicație. Cu toate că jocul e gratuit, utilizatorii pot plăti dacă vor upgrade-uri pentru avatarul din joc.

Sfatul celor de la National Crime Agency pentru părinți este să îi supravegheze pe copii atunci când aceștia se joacă sau chiar să se joace alături de ei. Cu toate că s-ar putea să pară dificil la început, cei de la NCA susțin că e un mod bun de a înțelege ce face jocul atât pentru popular printre tineri, dar e și o metodă de a te familiariza cu uneltele de raportare pe care le ai la dispoziție în joc, astfel încât să poți lua măsuri dacă dai de un individ dubios pe un server.

Citește și:
Etichete: