Faimoasa mișcare „anti-gravitațională” a lui Michael Jackson, explicată

de: Andreea Cuzub
23 05. 2018

Faimoasa mișcare a lui Michael Jackson din videoclipul „Smooth Criminal” a fascinat multă lume care a încercat să-l imite pe starul pop. O echipă de neurochirurgi îți explică acum fenomenul și nu – Michael nu avea nevoie de fire pentru a face figura.

Toată nebunia a început în anul 1987, atunci când Michael Jackson se apleca din glezne la un unghi de 45 de grade, iar asta se întâmpla în timp ce își ținea corpul drept.

Manjul Tripathi și colegi de la Postgraduate Institute of Medical Education and Research din Chandigarh, India au analizat cu atenție mișcarea și spun că majoritatea fanilor care au încercat să o copieze au sfârșit răniți.

Iluzia a fost posibilă datorită unor pantofi speciali care îi permiteau starului pop să se prindă în podea. Astfel, pantoful se prindea într-un cui care apărea la momentul potrivit. Asta îi aducea aderența necesară, dar și corpul său juca un rol important în toată figura.

„Cu toate că ne place să credem că Michael Jackson a reușit să sfideze legile fizicii, mișcarea a fost realizată cu ajutorul unui instrument special”, au declarat cercetătorii.

Chiar și cu încălțămintea special concepută și suportul necesar mișcarea este incredibil de greu de realizat. Echipa a precizat că dansatorii care fac performanță ajung să se aplece la cel mult 25-30 de grade în față.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că presiunea cădea mai mult pe călcâiul lui Ahile decât pe mușchii coloanei vertebrale și, împreună cu pantofii speciali, Michael reușea să ne dea pe spate cu populara mișcare.

„Truc sau nu, noi forme de dans inspirate de Michael Jackson au început să ne provoace și să vrem să înțelegem mai multe despre leziunile coloanei vertebrale”, au mai precizat neurochirurgii.

Aceștia au analizat mișcarea și pentru a determina modul în care operațiile pe coloana vertebrală – de care unii dansatori au nevoie – se pot schimba în viitor.